Σοβαρά προβλήματα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στην Στερεά

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ό λα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στην Στερεά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους, αδυνατώντας να προσφέρουν στους ασθενείς της περιοχής τις υπηρεσίες που χρειάζονται.


Λείπει εξειδικευμένο προσωπικό.  Λείπουν γιατροί πολλών ειδικοτήτων, νοσηλευτικό προσωπικό  και παρασκευαστές.
Τα μηχανήματα όχι μόνο δεν εκσυγχρονίζονται, αλλά αρκετές φορές μένουν και ασυντήρητα.
Το αναλώσιμο υλικό είναι ανεπαρκές.

Σε αυτές τις συνθήκες προετοιμάζονται παραπέρα υποβάθμιση των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης, συγχώνευση και κατάργηση κλινικών και εργαστηρίων σε κάθε νοσοκομείο, υποβάθμιση και περιορισμός στην λειτουργία των Κ.Υ προκειμένου το προσωπικό τους να μετακινηθεί και να στηρίξει την λειτουργία των νοσοκομείων.

Την κατάσταση αυτή πληρώνουν όσοι χρειάζονται τις υπηρεσίες υγείας. Την πληρώνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ, που καλούνται να ξεπεράσουν κάθε όριο αντοχής με κακοπληρωμένη ή απλήρωτη εργασία σε συνθήκες δουλειάς ιδιαίτερα δύσκολες.
Σε αυτά τα πλαίσια η συγκυβέρνηση βάζει λουκέτο σε δημόσιες μονάδες υγείας.
Σχεδιάζουν να βγάλουν άμεσα σε διαθεσιμότητα, δηλαδή σε προθάλαμο απολύσεων, χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, μεταξύ των οποίων και 1500 υγειονομικούς.
Όσα νοσοκομεία απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις Α.Ε, με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Όσα νοσοκομεία δεν κρίνονται «βιώσιμα» θα κλείνουν. Όσοι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται «αποδοτικοί» και «υπάκουοι» θα απολύονται. 
Θυσιάζουν την υγεία των λαϊκών οικογενειών και τσακίζουν τα δικαιώματα μας για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για να εξοικονομήσουν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Για να δώσουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων να αυξήσουν την «πελατεία τους» και τα κέρδη τους.
Χρειάζεται να δώσουμε άμεσα αγωνιστική απάντηση που θα βάλει ουσιαστικά εμπόδια στα εγκληματικά σχέδια συγκυβέρνησης και Ε.Ε. – ΔΝΤ.
 
Να αντιμετωπίσουμε και τις λογικές του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχονται την επιχειρηματική δράση στην υγεία και ψάχνουν την βιοσιμότητα  των νοσοκομείων,
Στην σημερινή κρίσιμη φάση, καλούμε τους υγειονομικούς να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα, ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να μην πάει ούτε μια ώρα χαμένη.
Δίνουμε απάντηση στην πολιτική που μετράει τι και πόσα νοσοκομεία χρειαζόμαστε, πόσους υγειονομικούς και με τη μεζούρα της "υγιούς επιχειρηματικότητας", με τα κέρδη των καπιταλιστών!! Εμείς μετράμε με τις λαϊκές ανάγκες!
Καμιά διαθεσιμότητα δεν πρέπει να περάσει! Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει - να μη συγχωνευτεί! Κανένας δεν περισσεύει και κανένα νοσοκομείο και ίδρυμα Πρόνοιας. Αυτό που περισσεύει είναι η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, η εκμετάλλευση των ασθενών και του προσωπικού.
Τα προβλήματα τα γεννάει η πολιτική που στηρίζει την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη που στηρίζεται στα κέρδη. Αυτή η πολιτική γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Στέλνει στον Καιάδα όσους ασθενείς δεν έχουν να πληρώσουν και εμάς στην ανεργία!!!
Αυτή η πολιτική και οι φορείς της θα ανατραπούν από τη δύναμη των εργαζομένων, από τη λαϊκή συμμαχία και από κανένα Σωτήρα!!
ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χτίσουμε τη συμμαχία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Για να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Πρόνοια.
Για διέξοδο από τη κρίση σε όφελος του λαού, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.


                            ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)



 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Σοβαρά προβλήματα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στην Στερεά ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο