Πληγείσες περιοχές Λιβαδειάς & Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ά μεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά στους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, για να κηρυχτούν οι πληγείσες από τη φωτιά περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς & Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας ως πυρόπληκτες και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους κτηνοτρόφους.


Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη φωτιά που έπληξε περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς και Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας και την αποτίμηση των ζημιών, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς με άμεση παρέμβασή του στα Υπουργεία ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πυρκαγιάς που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, καθώς και εκτεταμένο φυτικό, ζωϊκό και πάγιο κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα ο κ. Περγαντάς θεωρεί επιβεβλημένο, αφού οι καταστροφές και οι ζημιές είναι εκτεταμένες, και ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών & Μεταφορών να κηρυχθούν οι Τοπικές Κοινότητες Αγ. Βλασίου, Χαιρώνειας, Θουρίου, Λιβαδειάς και Τσουκαλάδων του Δήμου Λεβαδέων, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Διστόμου ως πυρόπληκτες περιοχές και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον θα πρέπει να δοθούν οδηγίες στα Δασαρχεία ώστε κατά τη διαδικασία κήρυξης των αναδασωτέων περιοχών, να εξαιρεθούν από αυτές οι προϋπάρχοντες χώροι των σταυλικών εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν έτσι ώστε να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να δημιουργήσουν νέες.

Ακόμα, ο κ. Περγαντάς ζητά από τον Υπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τη λήψη άμεσων μέτρων για τους κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, επειδή η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ δεν θα είναι άμεση, θα πρέπει το Υπουργείο να στηρίξει τους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών της Βοιωτίας με προμήθεια ζωοτροφών, τόσο χονδροειδών όσο και συμπυκνωμένων, καθώς η καταστροφή των βοσκοτόπων έχει τραγικές συνέπειες για το ζωϊκό κεφάλαιο. Για το σύνολο των ζώων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών, το Υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για την παροχή 120 τόνων τριφυλλιού και 60 τόνων κριθής –σιτου.

‘Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης «Από την πρώτη ώρα της μεγάλης πυρκαγιάς, μαζί με τους συνεργάτες μου Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους, και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, καταβάλαμε και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή και να στηρίξουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά τους Δήμους, τους πολίτες και τους παραγωγούς του τόπου».


 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Πληγείσες περιοχές Λιβαδειάς & Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο