Ν. Σερετάκης: θα παραβρεθώ παρότι με δική σας ευθύνη δεν προσκλήθηκα

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Σ τα θέματα του Δημοτικού Συμβούλιου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου, και στο οποίο θα παραβρεθώ παρότι με δική σας ευθύνη δεν προσκλήθηκα νόμιμα, απουσιάζει από την ημερήσια διάταξη θέμα σχετικό με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που προώθησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις απολύσεις που δρομολογήθηκαν εφαρμόζοντας τα όσα προβλέπει το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο.

Το πολυνομοσχέδιο εκτός  των άλλων αντιδραστικών αλλαγών που επιφέρει σε εργασιακά - παιδεία - υγεία, τη κλιμάκωση της φοροεπιδρομής, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κα, ανοίγει τη διαδικασία απολύσεων και στο Δημόσιο την οποία σύντομα θα ακολουθήσει η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. 

Θυμίζω ότι στις 12 Νοέμβρη του 2012 η Λαϊκή Συσπείρωση με επιστολή της κάλεσε το Δήμο να μην εφαρμόσει τις κυβερνητικές αποφάσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει να πάρει ρητή απόφαση να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελούσε προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Παράλληλα καλούσαμε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ. Να οργανώσουν την πάλη τους και να μπλοκάρουν τα μετρα. Να ξεπεράσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που σπέρνουν ψέματα και αυταπάτες πως δήθεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Θεωρώ ότι το πολυνομοσχέδιο και οι εξελίξεις θα έπρεπε να θα έπρεπε να αποτελεί  πρώτο θέμα για το Δημοτικό Συμβούλιο όταν μάλιστα στις λίστες των προς απόλυση εργαζομένων  υπάρχουν και εργαζόμενοι στο Δήμο μας -εργάτες δήμου και εκπαιδευτικοί- ενώ σύντομα   σειρά θα πάρουν  και άλλοι Ευρυτάνες και εργαζόμενοι στην Ευρυτανία αν δεν περάσουν στην αντεπίθεση ενάντια στην ταξική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας. 

Με την επιστολή μου στις 12 Ιούλη ζήταγα έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα το πολυνομοσχέδιο-οδοστρωτήρα.

Στο αίτημα αυτό δεν έλαβα καμία απάντηση. 

Επανέρχομαι λοιπόν και ζητάω να τεθεί ως προς ημερησίας διάταξης θέμα συζήτησης στο ΔΣ. Το ΔΣ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στις απολύσεις δημοτικών και δημόσιων υπαλλήλων στο δήμο μας και γενικότερα, τις προκλητικές απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την πλήρη αμφισβήτηση του δικαιώματος στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Επισυνάπτω προς υπενθύμιση την επιστολή μου της 12ης Ιούλη 2013

6 Αυγούστου 2013

Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

......................
Ανοικτή Επιστολή για το Πολυνομοσχέδιο - Οδοστρωτήρα

Το πολυνομοσχέδιο που έφεραν κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ, για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών κλιμακώνει την επίθεση στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια.

Δίνει αποφασιστικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και ανοίγει την πόρτα για  χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Δίνει τη χαριστική βολή στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στονκατώτατο μισθό που θα διαμορφώνεται πλέον από την κυβέρνηση σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Περικόπτει περαιτέρω τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, επιβάλλουν νέα φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα και την ίδια στιγμή προκλητικά μειώνει τη φορολογία των μεγαλομετόχων των επιχειρηματικών ομίλων κατά 60%!

Παράλληλα προωθείται η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων, διαμορφώνεται ένα εργασιακό τοπίο κόλασης για τους εργαζόμενους.
 
Στον μακρύ κατάλογο των προς απόλυση υπαλλήλων ήδη μετράμε πρώτα ονόματα και από το δήμο μας.

Ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης και η δημοτική αρχή της ΝΔ δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Στήριξαν με νύχια και με δόντια την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Δήμο και ΚΕΔΕ. Την εφάρμοσαν κατά γράμμα. Έριξαν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Και όλα αυτά με τις πλάτες των παρατάξεων των ΠΑΣΟΚ, «ανεξαρτήτων»- «κυβερνώσας αριστεράς.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ είχαμε από καιρό προειδοποιήσει,  για τη θύελλα που έρχεται. Είχαμε πρόσφατα καταγγείλει, στο 2ο Δημοτικό Συμβούλιο του 2013, τι σημαίνει το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για τους εργαζόμενους γενικά και τους δήμους ειδικότερα. Είχαμε αποκαλύψει ότι προβλέπει: Απολύσεις, διαθεσιμότητα, και κινητικότητα υπαλλήλων, νέα κενά από την απαγόρευση προσλήψεων ΔΕ και ΥΕ, που ουσιαστικά προετοιμάζει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, μετατροπή των δήμων σε φορομπηχτικό μηχανισμό, επιτάχυνση των ΣΔΙΤ, νέα βάσανα για τους λιγοστούς κατοίκους των χωριών μας καθώς η μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων στους δήμους σε συνδυασμό με το κλείσιμο-συγχώνευση δομών του κράτους (σχολεία, ΙΚΑ, ιατρεία, ΔΟΥ κα) θα οδηγήσουν σε εφιαλτικές καταστάσεις απίστευτης ταλαιπωρίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά την άμεση σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το πολυνομοσχέδιο και την έκδοση ψηφίσματος – απόφασης με τα εξής σημεία:
 
1. Όχι στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε ότι εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει. Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ.  

2. Καμία απόλυση των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση και το Δημόσιο ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση με ή χωρίς διαθεσιμότητες. Όχι στην παραπέρα υποβάθμιση και κατάργηση αναγκαίων κοινωνικών δομών.

3. Παραπέρα στελέχωση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, των σχολείων με σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και λοιπό προσωπικό με πλήρη μόνιμη και σταθερή εργασία.
 
4. Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών.

5. Αλληλεγγύη με τον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους δήμους.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος ξεχωριστά οφείλει, έχει ευθύνη, να τοποθετηθεί απέναντι στην δίχως όρια κλιμάκωσης της  αντιλαϊκής επίθεσης. Να πάρει θέση απέναντι στις δυνάμεις που την προωθούν και τη στηρίζουν.
Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα. Να ξεπεράσουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που κοροϊδεύουν σπέρνοντας ψέματα και αυταπάτες πως δήθεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δίχως να θιγούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Λύση για τον λαό υπάρχει. Με την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και της Λαϊκής Συμμαχίας για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης : με κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική λαϊκή διακυβέρνηση – εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.
12 Ιουλίου 2013
Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης


[Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Ν. Σερετάκης: θα παραβρεθώ παρότι με δική σας ευθύνη δεν προσκλήθηκα ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο