Τι συμβαίνει με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Π αρά τον χρόνο που χρειάστηκε για να συνταχθεί η παρούσα μελέτη, δεν γίνεται αναφορά σε όλες τις εταιρείες που εμπλέκεται η περιφέρεια και ταυτόχρονα λείπουν συγκεκριμένα στοιχεία από την λειτουργία των. Λείπει το πώς έδρασαν και δρουν. Τα αποτελέσματα της δράσης τους και φυσικά το τι πρόκυψε για την περιφέρεια.


Λείπουν τα συμπεράσματα από την διαχείριση τους.
Δεν λέει κουβέντα για την Ευρυτανία ΑΕ και για την Βοιωτική Αναπτυξιακή την ΑΕ Υδατοκαλλιεργειών την ΚΕΚ ΕΠΕ κα. Δεν αναφέρεται καθόλου  στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, στην Πυρόλυση ΑΕ, την ΔΑΒΙΕ ΑΕ τον οργανισμό ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας ΟΑΣΕ ΑΕ και βέβαια για τις δεκάδες συμμετοχές τους (Κοινοπραξία Οίτη –Παρνασσός, ΑΝΔΙΑ, ΕΦΕΠΑΕ, Συμπράξεις ΦΘΙΑ κα.
Δεν γίνεται καμιά αναφορά στην εταιρεία που έφτιαξε η Ευβοϊκή Α.Ε για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας. Για το Δ.Σ και τα πεπραγμένα του. Δεν λέει κουβέντα για όλα όσα καταγράφουν οι επιθεωρητές στο πόρισμα τους για τις εταιρείες της Ευρυτανίας που είναι στο στάδιο άσκησης διώξεων για κακουργηματικές πράξεις.    
                                              *********************                                      
Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε αβασάνιστα τον ισχυρισμό του μελετητή πως κάποιες εταιρείες δεν απάντησαν σε επιστολές του. Πως η μελέτη γίνεται με βάση την γνώμη αυτών που τις διευθύνουν. Πως δεν έγινε προσπάθεια διασταύρωσης και ελέγχου όταν η οικονομική επιτροπή ενέκρινε δαπάνη 20.000€ για την πλήρη μελέτη και προτάσεις.
Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα για την λειτουργία των Α.Ε. Δεν μπορεί να κλείσει το θέμα τους  και φυσικά δεν μπορεί να καταλήξει κανείς σε μεθοδεύσεις όπως αυτές που προτείνει ο μελετητής.που προτείνει την διατήρηση της Ευβοϊκής.
                                            ********************
Δεν μπορούμε, με κανένα τρόπο, να δεχτούμε μισόλογα και προσωπικές ερμηνείες, που κατά την γνώμη μας συσκοτίζουν την πραγματικότητα, στα ζητήματα που αφορούν :
·        Την νομιμότητα των εταιρειών.
·      Την διαφορά μεταξύ Α.Ε ΟΤΑ και Αναπτυξιακής Α.Ε ΟΤΑ..
·      Την αναγκαία τροποποίηση του καταστατικού κάθε εταιρείας και τον εναρμονισμό του με τον νόμο.
·      Το αν οι σκοποί των συγκεκριμένων εταιρειών προσιδιάζουν ή όχι με τα προβλεπόμενα από τον νόμο.
·      Το πώς λειτούργησαν και τι αποτελέσματα είχαν. Τι άφησαν
·      Το αν υπήρχε έλεγχος και παρακολούθηση της διαχείρισης τους.
                                             ***********************
Το σίγουρο είναι ότι λειτουργούσαν πέρα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την ευθύνη στελεχών της εκάστοτε πλειοψηφίας. Χωρίς να δίνουν λογαριασμό στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το βέβαιο είναι πως τα αποτελέσματά τους είναι φτωχά και αναντίστοιχα των διακηρύξεων σας. Πως λειτούργησαν και λειτουργούν για να παρακάμψουν τα δημοσιονομικά κριτήρια λειτουργίας εξασφαλίζοντας ευελιξία και κέρδη με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια . Πως τελικά ελάχιστα απέδωσαν εκτός από την συντήρηση ενός ορισμένου αριθμού προσωπικού.
                                               **********************
Συνεπώς, κατά την άποψη μας, στις Αναπτυξιακές  παρανομίες υπήρχαν και υπάρχουν.
Η απόδοση τους ήταν και είναι ελάχιστη για το κοινωνικό σύνολο. Διευκόλυναν χειρισμούς πίσω από το συλλογικό όργανο..
                                           **************************
Η Μελέτη είναι ανεπαρκής και υπηρετεί συγκεκριμένη κατεύθυνση να απεμπλακούμε από όλες τις άλλες διατηρώντας μόνο την Ευβοϊκή Αναπτυξιακή χωρίς όμως και αυτή να εκπληρώνει τις συνθήκες νομιμότητας. Συγκαλύπτει υποχρεώσεις και ευθύνες που υπάρχουν , μέσα στο θολό τοπίο των γρήγορων αλλαγών, σε όλες τις τάχα αναπτυξιακές εταιρείες.
                                             ************************
Δεν συμφωνούμε με την μελέτη. Δεν δεχόμαστε καμιά πρόταση της.
Ζητάμε να παρθεί πίσω. Ζητάμε η Ε.Ε. και κυρίως η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβει άμεσα την υπόθεση και με σχέδιο να προχωρήσει. Να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι με ευχολόγια και αοριστολογίες.
Να έρθουν εκθέσεις ορκωτών λογιστών για όλες μέσα στο επόμενο τρίμηνο, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΘΕΜΑ 14ο:  Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της «Αναπτυξιακής Φθιώτιδας Α.Ε. ΟΤΑ» ή «Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.», για την υλοποίηση του έργου «Σχέδιο για την Δημιουργία Δικτύου με τίτλο: Προϊόντα Φθιώτιδας εκλεκτά», και ορισμός δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
Χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, που θα κινητοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της Χώρας, μακριά από επιχειρηματίες και μονοπώλια.

Χωρίς άρνηση και ακύρωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των περιορισμών της Ε.Ε.

Όλα αυτά φαντάζουν μεγαλοστομίες χωρίς ουσία. Δεν αφορούν τους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες.

Αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του λαού.

Τα καταψηφίζουμε.

                            ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)
 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Τι συμβαίνει με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας Στερεάς ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο