Λόγω έλλειψης γιατρού ο θάνατος του 55χρονου στο Ραπτόπουλο

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Τ ο τραγικό περιστατικό, ο θάνατος του 55χρονου στο Ραπτόπουλο λόγω έλλειψης γιατρού στο χωριό και τα γύρω χωριά έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα τις συνέπειες εμπορευματοποίησης της υγείας. Σήμερα, στον 21ο αιώνα οι κάτοικοι στα χωριά της Ευρυτανίας είναι καταδικασμένοι να ζουν χωρίς τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Οι κομμουνιστές της Ευρυτανίας έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει ότι η πολιτική των κυβερνήσεων εδώ και χρόνια που έχει οδηγήσει τον νομό με ελάχιστα αγροτικά ιατρεία, με παροπλισμένο το κέντρο υγείας και με συνεχείς ελλείψεις στο νοσοκομείο Καρπενησίου θα έχει τέτοιες τραγικές συνέπειες. Έχουν τεράστια ευθύνη τόσο τα αστικά κόμματα που κυβερνούν όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης για τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνουν κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο γεγονός λες και οι ίδιοι δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Όταν η υγεία είναι εμπόρευμα και η ανθρώπινη ζωή κόστος για τους καπιταλιστές και το κράτος τους τότε αυτά θα είναι τα αποτελέσματα για τους κατοίκους είτε της Ευρυτανίας και των ορεινών ηπειρωτικών περιοχών είτε των νησιών της χώρας μας.
Μόνη λύση βρίσκεται στην λαϊκή οργάνωση και πάλη, για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του εργαζόμενου λαού. Είναι πρόσφατη η εμπειρία από τη λαϊκή επιτροπή της Βελαώρας όπου διεκδίκησε και πέτυχε να έχει αγροτικό γιατρό το χωριό. Οφείλουμε να προσανατολίζουμε  την  πάλη ώστε να πετυχαίνει και να εδραιώνει τέτοιες  κατακτήσεις και ταυτόχρονα να έχει ως προοπτική την λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία όπου η υγεία θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι κόστος.


Κ.Ο. Ευρυτανίας του ΚΚΕ
 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Λόγω έλλειψης γιατρού ο θάνατος του 55χρονου στο Ραπτόπουλο”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο