Ζητούν άδεια οικοδομής για την αναστήλωση της Σωτήρας του 1600 μ.χ.

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Σ τα πλαίσια της πρόσφατης περιοδείας που πραγματοποιήσαμε με τον Βουλευτή Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ την Βουλευτή Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή και τον Πολιτευτή μας στο Νομό Ευρυτανίας Κωνσταντίνο Μπακόλα, ενημερωθήκαμε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Ε.Σ. Γρηγόρη Παπαδόπουλο, ότι το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δημοπράτησης και αναστήλωσης, του ναού της Σωτήρας ενός μοναδικού Βυζαντινού Μνημείου, με την επίκληση τραγελαφικών δικαιολογιών από την πλευρά των εμπλεκόμενων δημοσίων υπηρεσιών.
 

Το θέμα της Ερώτησής μας αφορά το βυζαντινό μνημείο, το οποίο εκτός του θρησκευτικού ενδιαφέροντος, σαφώς εντάσσεται και στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού, τον οποίο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε στη κορυφή του κυβερνητικού/τουριστικού προγράμματός μας και η κυβέρνησης σας παντελώς απαξιωμένο.

Να σημειωθεί ότι όπως μας ενημέρωσε ο Αρχιερατικός επίτροπος κατά την επίσκεψη μας στην Σωτήρα, για την αναστήλωση του Μνημείου έχουν εκπονηθεί οι απαιτούμενες Μελέτες, έχουν εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, υπάρχουν και είναι εγκεκριμένα τα ποσά του έργου από το Πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, ύψους 350.000,00 ευρώ και η δημοπράτηση δεν «προχωρά» εδώ και ένα χρόνο,  επειδή (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ) δεν υπάρχει στο φάκελο άδεια οικοδομής του Μνημείου, που χρονολογείται στα 1600.

Αυτό καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια και η Βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή και για λογαριασμό και του πολιτευτή Ευρυτανίας Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα.





[Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Ζητούν άδεια οικοδομής για την αναστήλωση της Σωτήρας του 1600 μ.χ. ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο