Φύγε να ησυχάσω ( Λούλα Παππά )

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας



«Η Λούλα Παππά γεννήθηκε στην Ελάτεια Λοκρίδος. Ο πατέρας της ήταν μουσικός και ως εκ' τούτου απο πολύ μικρή είχε το μικρόβιο του τραγουδιού. Ξεκίνησε να τραγουδά απο 13 χρονών με τον πατέρα της και τους θείους της στα διάφορα πανηγύρια και γάμους της περιοχής. Στα 20 χρόνια της, άρχισε την δισκογραφική της καριέρα. Πρώτος δίσκος "Σε 'σένα το λέω" και σιγά σιγά άρχισε να γίνεται γνωστή και σε άλλες περιοχές. Ακολούθησαν πολλές κασσέτες και προσωπικοί δίσκοι "τραγούδια του βουνού και του κάμπου", "Μαρή φεγγαροπρόσωπη", "Τα μάτια σου τα πράσινα", "Σου τα 'χω μαζεμένα", "Καλά έκανα κι αγάπησα", "Τι σου έχω κάνει". Συνεργάστηκε με όλους τους συνθέτες (Κ.Σόυκα, Β.Φωτίου, Κ.Πίτσο κ.λ.π) σε πολλές ομαδικές ηχογραφήσεις. Σταθμός της καριέρας της ήταν η συνεργασία της με τον Β.Φιλίππου με τον οποίο έκανε τα μεγαλύτερα σουξέ "Τα κόκκινα γαρύφαλλα", "Ένα γράμμα συστημένο", "Μ' αγαπάς μωρέ", "Όλα μέλι γάλα" τα οποία την καθιερώσανε σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα το 1990 ξεκίνησε τη συνεργασία της με κέντρα των Αθηνών πλάϊ σε μεγάλους καλλιτέχνες (Έλατο, Αγρίμια, Γλυκοχάραμα, Χίλια αστέρια) όπου τραγουδάει μέχρι και σήμερα.






 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Φύγε να ησυχάσω ( Λούλα Παππά )”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο