Στο ΕΣΠΑ : η «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών»

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Μ ε απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών», συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 €.Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών», συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 €.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ανάδειξη, ανάπλαση, συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, και συγκεκριμένα του ιερού του Απόλλωνος, του ιερού της Αθηνάς Προναίας, του Γυμνασίου και της Κασταλίας, ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που ανήκει στα μνημεία τα οποία προστατεύονται από την Unesco.
Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να πραγματοποιηθούν δράσεις τοπογράφησης των ορίων του τεμένους του Απόλλωνα και της περιοχής του Μουσείου, συντήρησης ψηφιδωτών δαπέδων και καθαρισμού - στερέωσης επιφανειών μνημείων, κατασκευής και τοποθέτησης του αντιγράφου του ορειχάλκινου στηρίγματος του τρίποδα των Πλαταιών. Επίσης, μέσω του έργου προβλέπονται παρεμβάσεις αναβάθμισης της λειτουργικότητας και της αισθητικής του αρχαιολογικού χώρου καθώς και ορισμένες παρεμβάσεις, που στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης: «Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου πολιτισμού χρηματοδοτώντας την συγκεκριμένη παρέμβαση, με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της προβολής του διεθνούς εμβέλειας αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, ευελπιστώντας παράλληλα στη δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης έργων στο χώρο αυτό».

 


 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Στο ΕΣΠΑ : η «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών»”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο