Τα μωρά ξεχωρίζουν τη μητρική τους γλώσσα, μέσα από την κοιλιά της μάνας τους

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«K αι όμως ισχύει. Τα μωρά μπορούν να ξεχωρίσουν τους ήχους της μητρικής τους γλώσσας, ακόμη και όταν βρίσκονται στην κοιλιά της μάνας τους. Και το διευκρινίζουμε, μπορούν να ξεχωρίζουν όχι να καταλαβαίνουν.
 Μια νέα επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι η διαδικασία αυτή ξεκινάει πολύ νωρίτερα από όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες... Ερευνητές από το τμήμα Ψυχολογίας του Λουθηρανικού πανεπιστήμιου του Ειρηνικού με επικεφαλής την καθηγήτρια Κρίστιν Μουρ, μελέτησαν 40 βρέφη από τις ΗΠΑ και από τη Σουηδία, μιας ημέρας (δηλαδή είχαν γεννηθεί το πολύ πριν από 30 ώρες) και έκαναν τη δημοσίευση των διαπιστώσεων τους στο περιοδικό παιδιατρικής, Acta Paediatrica.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, τα μωράκια μπορούσαν να ξεχωρίσουν τους ήχους της γλώσσας που μιλούσε η μητέρα τους πολύ πιο εύκολα από όσο πιστευόταν.



 [Περισσοτερα στο iatropedia ]

0 Απαντήσεις για... for “ Τα μωρά ξεχωρίζουν τη μητρική τους γλώσσα, μέσα από την κοιλιά της μάνας τους”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο