Κική Φραγκούλη: Ο κάμπος επρασίνησε

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Η Κική Φραγκούλη ήταν 13 ετών όταν οι γονείς της μαζί με τα έξι αδέλφια της την πήγαν σε ένα γάμο στην κάτω Αχαϊα. Εκεί η μάνα της νύφης της ζήτησε να τραγουδήσει κάποια από τα τραγούδια του γάμου.Στον γάμο ήταν και ο πεθερός της Τασίας Βέρρας ο Ηλίας Καλιντήρης.
Αυτός άκουσε την Κική να τραγουδάει και έμεινε με το στόμα ανοιχτό από τη μεστή φωνή της, παρ' όλο που ήταν τόσο μικρή.


 Το μεράκι της Κικής ήταν ολοφάνερο ώστε ο Καλιντήρης να ζητήσει από τους γονείς της Κικής να την πάρει υπο την προστασία του και να την προωθήσει στο τραγούδι. Πιτσιρίκα η Κική ανέβηκε στο πάλκο ανάμεσα σε ονόματα "θεριά" για το δημοτικό τραγούδι όπως η Τασία Βέρρα, ο Στάθης Κάβουρας και ο Αλέκος Κιτσάκης ενώ για τέσσερις χειμώνες τη συνόδευε ο μεγάλος οργανοπαίχτης Βασίλης Μπατζής.Όλοι αυτοί οι μεγάλοι που συνεργάστηκαν ή που συνεχίζουν να δουλεύουν με την Κική έχουν να κάνουν με την επαγγελματική ευσυνειδησία της ενώ ο παραγωγός της, κιθαρίστας Κώστας Πίτσος, δεν δίστασε να μας δηλώσει ότι: "Η Φραγκούλη δεν ανήκει στην "φάρα" των "εύκολων" τραγουδιστών ούτε των ευκαιριακών ατόμων". Η FM RECORDS κάλεσε τιμητικά την όμορφη κυρία να συμμετάσχει στην παραγωγή 12 CD με τίτλο "Ελλήνων παράδοσις" και περιεχόμενο 18 κομματιών για κάθε δίσκο. Στην παραγωγή αυτή η Κική ερμήνευσε 40 κομμάτια από το Μωραϊτικο, Ρουμελιώτικο, Καμπίσιο, Κρητικό, Νησιώτικο, Βουνίσιο, Ηπειρώτικο, Θεσσαλιώτικο, Λημνιό και αιγιοπελαγίτικο ρεπερτόριο χωρίς να ξεχάσουμε τα τραγούδια της "τάβλας" και του "γάμου".
 
 Η Κική έχει εμφανισθεί στον "Έλατο",στα "Αγρίμια", στον "Κάβουρα" ενώ τα καλοκαίρια οργώνει την ελληνική ύπαιθρο αφού τραγουδά στα μεγαλύτερα πανηγύρια της χώρας. Όμως επειδή Ελλάδα συνεπάγεται και ξενητεμένοι καρποί της, έτσι και η Φραγκούλη ταξίδεψε επανειλημμένα για συναυλίες-χορούς στην Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, καθώς και στον Καναδά. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό ότι η κυρία Φραγκούλη εμφανίσθηκε τόσο στο αγγλόφωνο (Τορόντο ,καντόνι του καναδά), όσο και στο γαλλόφωνο κεμπέκ κάτι που για πρώτη φορά συνέβη με την Κική. Η δισκογραφική παρουσία της Κικής Φραγκούλη είναι ιδιαίτερα σημαντική είτε με 45άρια (όπως το πρώτο της , που ήταν το "μονοδένδρι του χωριού") είτε με δίσκους 33 στροφών , είτε με CD και κασέτες. Κατά καιρούς συνεργάσθηκε με την odeon ("βαρέθηκα να περπατώ στα έρημα τα ξένα), στη music box (με τον Βασίλη Σούκα στο "μια αγάπη ατσαλένια") την symbon sound όπου τραγούδησε ενώ την συνόδευαν στο κλαρίνο ο μεγάλος Βασίλης Σαλέας και στο βιολί ο Λευτέρης Ζέρβας.

 Η Κική υπήρξε συνεργάτης της C.B.S καθώς και της polygram όπου τραγούδησε με τους Σκαφίδα και Ζάχο ενώ συνεργάσθηκε και συνεργάζεται με τον μεγάλο κλαρινίστα Μάκη Μπέκο, τον κιθαρίστα Κώστα Πίτσο και τον συνθέτη Κώστα Σούκα.


 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Κική Φραγκούλη: Ο κάμπος επρασίνησε ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο