Μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων Φθιώτιδας για το νέο έτος

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Τ α μέλη της Πολιτικής Κίνησης Φθιώτιδας των Οικολόγων Πράσινων ευχόμαστε στους συμπολίτες μας για το νέο έτος 2013, υγεία, αισιοδοξία και θάρρος. Όσο και αν η ύφεση και η ανεργία εξαντλούν τις αντοχές μας, οφείλουμε να επενδύσουμε σε θετικές αξίες για να δημιουργηθεί ελπίδα.


Χρειάζεται να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσά μας, να προστατέψουμε τα συλλογικά μας αγαθά, να ξαναβρούμε τον κοινό μας βηματισμό μέσα από συλλογικούς αγώνες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Φθιώτιδας, χωρίς όμως να επιτρέψουμε εκπτώσεις όσον αφορά τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Γιατί τότε θα είμαστε δυο φορές φτωχοί.

Οφείλουμε, επίσης, όσο σοβαρή κι αν είναι η απογοήτευση από την αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος, να δυναμώσουμε την πολιτική μας συμμετοχή και όχι να κλειστούμε σε ιδιωτικές επιλογές. Να υπερασπιστούμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς από όσους διακινούν ρατσισμό, μίσος και πολιτική βία.

Μπορούμε και πρέπει να στραφούμε σε απλές ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, αποφεύγοντας την επιδεικτική κατανάλωση ουσιαστικά άχρηστων προϊόντων, παράγοντας ή κατασκευάζοντας όσα μπορούμε μόνοι μας, ανακυκλώνοντας συστηματικά και μειώνοντας την ενέργεια που ξοδεύουμε, όχι μόνο γιατί έτσι επιβαρύνουμε λιγότερο το περιβάλλον, αλλά και για το καλό της τσέπης μας.

Άμεση ανασυγκρότηση του παραγωγικού δυναμικού, περισσότερη αλληλεγγύη και συλλογικότητα, σεβασμός στην φύση που μας περιβάλλει, είναι ο δρόμος να γίνει πράξη η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

    
 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων Φθιώτιδας για το νέο έτος”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο