Γιάννης Παπαθανασί​ου: Δεν είναι ευχάριστα τα νεα μέτρα. Είναι όμως απόλυτα αναγκαία,

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Τ
ο τέλος του καλοκαιριού βρίσκει την Ελλάδα σε μια ακόμη κρίσιμη καμπή. Η ελληνική κοινωνία καλείται να κάνει ένα ακόμη δύσκολο, αλλά απαραίτητο βήμα, που θα κρατήσει τη χώρα όρθια και εντός της ευρωζώνης.

Τα νέα μέτρα περικοπής δαπανών, που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, προφανώς δεν είναι ευχάριστα. Είναι όμως απόλυτα αναγκαία, για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι χωρίς τη συνέχιση της δανειοδότησης δεν είναι εφικτή η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Για όσο διάστημα το ελληνικό κράτος θα παράγει πρωτογενές έλλειμμα, θα έχουμε ανάγκη τους δανειακούς πόρους που μας παρέχουν οι άλλες χώρες – μέλη της Ε.Ε.

Δεύτερον, γιατί η Ελλάδα θα κερδίσει αξιοπιστία και χρόνο, προκειμένου να εφαρμόσει στοχευμένες πολιτικές κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, να επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, να εξορθολογίσει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, να υλοποιήσει παρεμβάσεις για την ανάπτυξη. Με τα έσοδα που θα προκύψουν από αυτές τις πολιτικές, θα μπορέσουμε σταδιακά να βελτιώσουμε και πάλι το εισόδημα των πολιτών.

Επιπλέον, με την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ, θα διοχετευθεί άμεσα «οξυγόνο» στην οικονομία. Τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν, σχεδόν στο σύνολό τους, στο εσωτερικό της χώρας, για την ενίσχυση της ρευστότητας και την εξόφληση οφειλών του δημοσίου, ώστε να ανακουφιστεί η αγορά και να αντιμετωπιστεί η ανεργία.

Οι δυνάμεις του λαϊκισμού εξακολουθούν να υπόσχονται ανώδυνες λύσεις και ανύπαρκτους παραδείσους. Αν αυτές οι φωνές επικρατήσουν, ο τόπος θα οδηγηθεί στη χειρότερη καταστροφή της μεταπολεμικής ιστορίας του. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας έφθασε στο σημείο να εύχεται να... γίνει η Ελλάδα Αργεντινή!

Για μια ακόμη φορά, οι Έλληνες χρειάζεται να βρούμε το κουράγιο και να κάνουμε αυτό που επιβάλλει το συμφέρον της πατρίδας μας. Να δώσουμε ένα μήνυμα αξιοπιστίας, να κερδίσουμε μια πολύτιμη ανάσα σταθερότητας και προοπτικής. Ειδικά σήμερα, που αρχίζει να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ κα σε ευρωπαικό επίπεδο.

Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, δημιουργούν την ελπίδα και την προσδοκία ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα αρχίσουν πλέον να έχουν αποτελέσματα.


[Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Γιάννης Παπαθανασί​ου: Δεν είναι ευχάριστα τα νεα μέτρα. Είναι όμως απόλυτα αναγκαία,”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο