Υπογράφηκε η σύμβαση για τις κατολισθήσεις από Στόμιο προς Πλατάνα

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ο
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – διασταύρωση με ΕΟ (Οξύλιθος – Πλατάνα)». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766).

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την περιοχή, που αποκαθιστά τον παραλιακό συνδετήριο δρόμο της Κύμης και του λιμανιού της με την υπόλοιπη Εύβοια, παρέχοντας ασφάλεια στην κυκλοφορία και ευχέρεια στην προσπέλαση. Η αντιμετώπιση των καταπτώσεων και των κατολισθήσεων στην περιοχή, αποτέλεσε ένα οξύ θέμα τα τελευταία χρόνια και μπήκε στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας.

Με πρώτο βήμα την εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου από τη Συλλογική Απόφαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, συντάχθηκαν οι μελέτες και ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση. Πλέον, με την υπογραφή της σύμβασης, δρομολογείται η άμεση υλοποίηση του έργου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες ανάγκες και τα σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, που είναι επικίνδυνος και διακόπτεται από καταπτώσεις και κατολισθήσεις.

Με την παρέμβαση θα γίνουν εργασίες σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου, εστιασμένες σε ειδικές κατασκευές στερέωσης, αποκατάστασης και αντιμετώπισης των κατακρημνίσεων, με τη δημιουργία φράχτη ανάσχεσης σε πασσαλότοιχο στην ανάντι πλευρά του δρόμου.
Προχωρά λοιπόν η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, που αποκαθιστά την ασφαλή και ευχερή οδική επικοινωνία της περιοχής της Κύμης, αντιμετωπίζοντας τα χρόνια, μεγάλα και επικίνδυνα προβλήματα του τόπου.[Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Υπογράφηκε η σύμβαση για τις κατολισθήσεις από Στόμιο προς Πλατάνα ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο