Χαντζίνα: Όπως το τραγούδισε ο Κ.Μαλάμης το 1962 από τον Φουρνά

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ό πως το τραγούδησε ο ιατρός Κωνσταντίνος Μαλάμης από το Φουρνά Ευρυτανίας στον Σπύρο Περιστέρη το 1962 για λογαριασμό του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών)


Χορός διπλός: Τσάμικο και συρτό στα 3 Μια Κυριακή κινήσαμε να πάμε στη Χατζίνα -στην πάπια και στην χήνα. -Χατζίνα μ’, ‘δώ θα μείνουμε σήμιρα κι όλη μέρα -Χατζίνα μ’, καλησπέρα. ν-Έχεις κρασί να πίνουμε σήμερα κι όλη μέρα; -Χατζίνα μ’, καλησπέρα. Χατζίνα μ' το κρασί σ' ξινό -το μάγουλό σου δροσερό, και το ρακί σ’ φαρμάκι, έλα σιμά μας κάτσε.    ΤΟΝ ΑΜΜΟ ΑΜΜΟ ΠΑΑΙΝΑ (Όπως μας το τραγούδησαν η Ελένη και η Σοφία Τσιρίγκα) Χορός διπλός: Τσάμικο και συρτό στα 3 Τον άμμον άμμο πάγαινα, κόρη μου να σ’ αντάμωνα, γιε μ’, τον άμμον άμμο πάω, κόρη μ’, σένα αγαπάω. Βρίσκω του ναύτη τα μαλλιά, κοντακινούλα λεμονιά, γιε μ’, στον άμμο ξαπλωμένα, κόρη μου να ‘ρθεις σε μένα. Κι έσκυψα και τα μάζεψα, κόρη μου να σε άγγιζα, γιε μ’, σ’ ένα χρυσό μαντήλι, κόρη μ’, κάνε ‘λεημοσύνη. Για να τα πάω στο χρυσικό, κόρη μ’, δε βγαίνεις να σε ιδώ, γιε μ’, για να τ’ αναλιγώσω, σένα, κόρη μ’, να τα δώσω. Να φτιάσω κούπα και σταυρό, κόρη μ’, δε βγαίνεις να σε ιδώ, γιε μ’ σταυρό και δαχτυλίδι, κόρη μ’, κάνε ‘λεημοσύνη. Το τραγούδι παρουσιάστηκε στη Βράχα στις 22/7/2012 στο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού για τη δημοτική ενότητα Φουρνά.  Τραγούδησαν και χόρεψαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου (Ανδρεάκης Λάμπρος, Βροντάκη Ελένη, Δανιήλ Ζωή, Δαράβαλης Ιωάννης, Δαράβαλης Μιχαήλ, Καλαμπάκας Χρήστος, Κατσαρός Θεόδωρος, Κοσμά Αλίκη, Κώση Σοφία, Μανέλα Γεωργία, Σταματελοπούλου Γεωργία, Τουφεκούλα Ευαγγελία, Τσιώλης Γεώργιος, Φαρφαρατζή Δέσποινα, Χαντζοπούλου Μαρία και η Χουσιάδα Γιάννα). Φλογέρα: Σουλιώτης Αθανάσιος,  Βιολί: Πολύζος Απόστολος Σαντούρι: Δαράβαλη Ελένη, Λαούτο: Χαλαστάνης Ιωάννης, Μπαλλάς Ιωάννης, Κρουστά: Καραγιάννης Κωνσταντίνος Ταμπουρά και Διδασκαλία χορωδίας: Ηλιόπουλος Αναστάσιος, Διδασκαλία χορών: Μανέλα Γεωργία   [ Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Χαντζίνα: Όπως το τραγούδισε ο Κ.Μαλάμης το 1962 από τον Φουρνά”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο