Βρέθηκε λύση για το έλκος της καστανιάς

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Τ
ο Μάιο του 2013 θα ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το πρόγραμμα καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς στην περιοχή του Εμπορίου, όπως ενημέρωσε τους παραγωγούς ο Στέφανος Διαμαντής από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών.

Ο κ. Διαμαντής ήταν ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Γεωπονικός Σύλλογος Κοζάνης και ο δήμος Εορδαίας με θέμα την καταπολέμηση του έλκους της καστανιάς, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί τα τελευταία χρόνια χωρίς λύση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Θεόδωρο Σιόγκα «ο σύλλογος στέκεται κοντά στους παραγωγούς και στους επιστήμονες με στόχο να δώσει λύσεις», ενώ η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τόνισε ότι είναι απαραίτητο οι επιστήμονες να σταθούν δίπλα στους παραγωγούς, να δώσουν τις πληροφορίες που απαιτούνται και να στηρίξουν την ύπαιθρο.

Ο κ. Διαμαντής ενημέρωσε τους καστανοπαραγωγούς για το ιστορικό της ασθένειας, τη μέθοδο της θεραπείας και την αποτελεσματικότητά της. Η αντιμετώπιση τους έλκους της καστανιάς γίνεται με βιολογικό εμβολιασμό από εξειδικευμένα συνεργεία του ΕΘΙΑΓΕ.

Η καταπολέμηση του έλκους δεν είναι υπόθεση μιας μόνο χρονιάς, αλλά οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται από την 1 Μαίου έως τα μέσα του Ιουλίου για τρία χρόνια.


Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv


[ Φουρνιώτης ]

1 Response for “ Βρέθηκε λύση για το έλκος της καστανιάς”

  1. greecelands says:

    Καλη σας Ημερα!

     

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο