Χοιρινό με τραχανά και πράσο

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Υ
ΛIKA για 4 άτομα
1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι
2 κιλά πράσα
100 γρ. τραχανά ξινό
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
2 ώριμες ντομάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Το ζεματάμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
2. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα. Τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστά και τα ζεματάμε κι αυτά σε βραστό νερό.
3. Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κρέας, σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι πιπέρι, και τις ντομάτες πολτοποιημένες. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό, τον τραχανά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό.
4. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.




[Ο Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Χοιρινό με τραχανά και πράσο”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο