Κοιτώντας το Καρπενήσι από τον Άγιο Δημήτριο

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Λ
ίγες μέρες πριν από το Πάσχα λόγοι δουλειάς με έφεραν για λιγότερο από μία ημέρα στο Καρπενήσι. Η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας με υψόμετρο γύρω στα χίλια μέτρα είχε καλό καιρό και καθαρό αέρα, ειδικά το δεύτερο αναζωογονεί ας είναι και για λίγο. Απέχει περίπου τέσσερις ώρες από Αθήνα, μία ώρα και ένα τέταρτο από Λαμία.



Πολλές βόλτες στην φύση που περιβάλει την πόλη δεν είχα ευκαιρία να κάνω λόγω δουλειάς, όμως όλο και κάτι μπορεί κανείς να απολαύσει έστω και σε σύντομο χρόνο. Αφορμή στάθηκε η θέα από το δωμάτιο το πρωί.


Στο λόφο πάνω αριστερά διακρίνεται ένα εκκλησάκι που ειδικά τη νύχτα ξεχωρίζει, καθώς είναι φωτισμένο. Από εκεί η θέα προς την πόλη είναι διαφορετική, η επίσκεψη ήταν αναπόφευκτη.
Οι δυο πλευρές της πόλης.












Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου - αν και χωματόδρομος, το αυτοκίνητο ανεβαίνει ως επάνω.


Το παρατηρητήριο πίσω από την εκκλησία προσφέρει ακόμα καλύτερη θέα.


Θέα από το παρατηρητήριο. Πάνω δεξιά ακόμη χιονισμένο το βουνό - κατά πάσα πιθανότητα πρόκεται για το Βελούχι.


Τα δέντρα μετριάζουν κάπως την θέα προς την πόλη. Ενώ η φύση του νομού είναι έντονη και όμορφη, η πόλη χωλαίνει.





Πολύ τσιμέντο, χωρίς να έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό στοιχείο. Κλασική ελληνική άσχημα δομημένη και διατηρημένη πόλη. Μερικά πράγματα φαίνονται πιο όμορφα από μακριά.


Ο σταυρός μπροστά από το εκκλησάκι στήνεται μπροστά στον φακό με φόντο την πόλη.


Επειδή ο χρόνος και η δουλειά πίεζαν, η μόνη εξόρμηση που μπόρεσα να κάνω ήταν αυτή. Την άνοιξη λογικά η φύση στο Καρπενήσι μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Αν κάτι ξεχωρίζει από τον συγκεκριμένο προορισμό, είναι σίγουρα αυτό. Όσοι φυσιολάτρες λοιπόν ας δοκιμάσουν μια ανοιξιάτικη εξόρμηση στην περιοχή.






[Ο Φουρνιώτης ]



0 Απαντήσεις για... for “ Κοιτώντας το Καρπενήσι από τον Άγιο Δημήτριο”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο