Σε αναμονή τα σχολεία της Στερεάς για το κλείσιμο ή τη συγχώνευσή τους

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«T
ο αρμόδιο Υπουργείο παλινωδεί ανακαλώντας τις ανακοινώσεις, που κυοφορεί εν μέσω αδιαφανών διαπραγματεύσεων εδώ και μήνες.

Για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους το δικαίωμα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση θα γίνει δυσβάστακτο βάρος. Θα επιβαρυνθούν για την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο, ή θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε κάποιο αστικό κέντρο. Η μαθητική διαρροή, δηλαδή τα παιδιά που εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, θα αυξηθεί, το επίπεδο εκπαίδευσης θα πέσει.

Αυτή η διαδικασία δεν θα τελειώσει με την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατέστησε σαφές ότι, «ο εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας δεν έχει ολοκληρωθεί». Έρχεται λοιπόν η σειρά και για άλλα σχολεία. Και οι συγχωνεύσεις αυτών θα βασίζονται σε ακόμη πιο προωθημένα παιδαγωγικά κριτήρια …., κόντρα στην κοινή λογική αλλά και στις επιστήμες της εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας, εκποιεί ένα ύψιστο κοινωνικό αγαθό: τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.



[Ο Φουρνιώτης ]





0 Απαντήσεις για... for “ Σε αναμονή τα σχολεία της Στερεάς για το κλείσιμο ή τη συγχώνευσή τους”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο