Πασχαλιάτικο τσουρέκι Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Υ
λικά




* 35 γρ. βούτυρο γάλακτος (πρόβειο)
* 35 γρ. βούτυρο αγελάδoς
* 100 γρ. φρέσκο γάλα
* 160 γρ. ζάχαρη άχνη
* 3 αυγά
* 5 γρ. μαχλέπι
* 5 γρ. μαστίχα τριμμένη ή 7 σταγόνες μαστιχέλαιο
* 100 γρ. νερό χλιαρό
* 40 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας
* 650 γρ. αλεύρι σκληρό
* 1 αυγό για επικάλυψη
* Aμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα

Προετοιμασία

01 Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Πρόσεξε να μην κάψεις το γάλα γιατί θα χαλάσει το μαχλέπι. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ανέβει πάνω από τους 50°C
02 Κατέβασε από τη φωτιά, ρίξε ένα-ένα τα αυγά και ανακάτεψε καλά
03 Σε άλλο σκεύος διάλυσε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και πρόσθεσέ τη στο μείγμα με το βούτυρο και το γάλα
04 Στο τέλος πρόσθεσε το αλεύρι και ζύμωσε πολύ καλά έτσι ώστε να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια σου
05 Αν χρειαστεί πρόσθεσε ελάχιστο αλεύρι, φτιάξε μια μπάλα και χάραξε επάνω σε σταυρό. Σκέπασε με μια πετσέτα και άφησε σε ζεστό περιβάλλον τουλάχιστον 3 ώρες, να διπλασιαστεί η μάζα του και να χαθεί ο σταυρός
06 Ξαναζύμωσε ελαφρώς με το χέρι και χώρισε σε 3 ίσα μέρη. Με τη βοήθεια ελάχιστου αλευριού κάνε μπαστουνάκια που θα πλέξεις μεταξύ τους σε πλεξούδα
07 Βάλε το τσουρέκι σου σε λαδόκολλα και στη λαμαρίνα του φούρνου και άφησε πάλι σε ζεστό περιβάλλον για μια ώρα τουλάχιστον να διπλασιαστεί
08 Ανακάτεψε το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο άλειψε με προσοχή την επιφάνεια του τσουρεκιού
09 Πασπάλισε με αμύγδαλο φιλέ και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα


[Ο Φουρνιώτης ]




0 Απαντήσεις για... for “ Πασχαλιάτικο τσουρέκι Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο