Πέστροφα στο τηγάνι με πρόβειο βούτυρο Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Υ
λικά
6 μικρές φρέσκιες πέστροφες,
καθαρισμένες και πλυμένες
καλά,
1-2 κουταλιές της σούπας
χοντρό αλάτι,
χυμό από 6 λεμόνια,
2/3 του φλιτζανιού
καλαμποκάλευρο,
1 φλιτζάνι βούτυρο πρόβειο,
ροδέλες λεμονιού για
γαρνιτούρα.

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις πέστροφες. Τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη και τις πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι. Τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Βγάζουμε τις πέστροφες από τη μαρινάδα. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο,αλευρώνουμε τις πέστροφες ελαφρά και τις τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, ώσπου να αρχίσει να κάνει φυσαλίδες. Βάζουμε μέσα τις πέστροφες και τις τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά, γυρίζοντας τες για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με ροδέλες λεμονιού.
Σημ.: Το μυστικό για αυτή την συνταγή είναι το πρόβειο βούτυρο το οποίο έχει ένα έντονο άρωμα.


[Ο Φουρνιώτης ]


0 Απαντήσεις για... for “ Πέστροφα στο τηγάνι με πρόβειο βούτυρο Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο