Τι αλλάζει από φέτος στη Βουλή των Εφήβων

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 5 Απριλίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Σ
ύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο γ. γ. του υπ. Παιδείας Β.Κουλαιδής το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία αποφάσισε να προχωρήσει σε ορισμένες

αναπροσαρμογές στον τρόπο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος, «Βουλή των Εφήβων» (Σύνοδος ΙΣΤ΄ 2010-2011), στοχεύοντας στην περαιτέρω βελτίωσή του.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων αυτών, σας ενημερώνουμε ότι, η σύνταξη του έως τώρα απαιτούμενου δοκιμίου αντικαθίσταται από δύο ερωτήσεις, οι απαντήσεις των οποίων θα αποσταλούν προς το Ίδρυμα της Βουλής ηλεκτρονικά.

Εφέτος, ο αριθμός των λέξεων για την απάντηση ανά ερώτηση είναι:

* 50 λέξεις για την πρώτη ερώτηση
* ·300 λέξεις για τη δεύτερη ερώτηση / θέμα.

Οι μαθητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα προσέλθουν στα εργαστήρια Πληροφορικής των Λυκείων τους σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από το σχολείο τους, κατά το διάστημα από 4-04-2011 έως 8-04-2011 και εντός του ωραρίου λειτουργίας του, προκειμένου να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής τους η οποία αντικαθιστά το τετράδιο.

Η συνολική διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας θα είναι δύο (2) ώρες και κατά τη διεξαγωγή της δεν επιτρέπεται στους συμμετέχοντες η χρήση σημειώσεων, βιβλίων ή άλλης βοήθειας, ενώ θα πρέπει να έχουν απενεργοποιημένα τα κινητά τους τηλέφωνα. Με τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής των μαθητών θα τερματίζεται ηλεκτρονικά, από τους διαχειριστές της εφαρμογής, η δυνατότητα πρόσβασης στις φόρμες των μαθητών και θα ακυρώνονται όλοι οι κωδικοί που δε χρησιμοποιήθηκαν.

Οι σύνδεσμοι-καθηγητές θα έχουν την ευθύνη ενημέρωσης, διανομής των κωδικών και εισαγωγής των μαθητών στη φόρμα συμμετοχής τους και μόνο οι Διευθυντές των σχολείων και οι σύνδεσμοι-καθηγητές θα γνωρίζουν την αντιστοιχία κωδικών και ονομάτων των μαθητών, στοιχεία που θα πρέπει να αποδοθούν στο Πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, όταν τους ζητηθούν.

Μετά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής εγγραφής των σχολείων, ακολουθεί η αποστολή των κωδικών των μαθητών στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efivoi.gr/egrafes με τη χρήση των κωδικών που έχουν δοθεί από το πρόγραμμα σε κάθε σχολείο που συμμετέχει.

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση των κωδικών των μαθητών δίνονται από το πρόγραμμα στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση. Εάν, ωστόσο, για την πραγματοποίηση των παραπάνω διαδικασιών διαπιστωθεί αδυναμία να τηρηθεί η προθεσμία - για οποιονδήποτε αποχρώντα λόγο - παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία (210-36.92.258, 210-36.92.428).


[likio ]


0 Απαντήσεις για... for “ Τι αλλάζει από φέτος στη Βουλή των Εφήβων”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο