Πέστροφα Ευρυτανίας με σάλτσα

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Υ
λικά
10 πέστροφες μεγάλες,
¼ φλιτζανιού, χυμό λεμόνι,
μερικές πατατούλες κομμένες
στα 4
Υλικά για τη σάλτσα
1 ματσάκι μαϊντανό,
1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό
ή γίδινο,
4 καρότα κομμένα σε λεπτές
φέτες, 3 μεγάλα κρεμμύδια
ψιλοκομμένα,
4 σκελίδες σκόρδο,
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο,
4-5 ώριμες ψιλοκομμένες
τοματούλες λιωμένες,
2 κουταλιές σούπας τοματοπελτέ,
2 φύλλα δάφνης,
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι,
χυμός λεμονιού.

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τις πέστροφες και τις αφήνουμε 2 περίπου ώρες στο ψυγείο.Στη συνέχεια τις περιχύνουμε με το λεμόνι.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν. Βάζουμε όλα τα σοταρισμένα υλικά σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τα ψάρια και γύρω-γύρω τις πατάτες. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα.

[Ο Φουρνιώτης ]


Διαβάστε όλα τα άρθρα ανά κατηγορία

0 Απαντήσεις για... for “ Πέστροφα Ευρυτανίας με σάλτσα”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο