Ρεβανί Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Υ
λικά
7 φλιτζάνια τσαγιού νερό,
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο,
4 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό,
4 φλιτζάνια ζάχαρη,
20 αμύγδαλα ασπρισμένα.
Υλικά για το σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό,
1 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 ξύλο κανέλλας.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και το λάδι. Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει. Όταν αρχίζει να δένει το γλυκό ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πήξει και να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο το μίγμα να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με λάδι και στρώνουμε μέσα όλη τη γέμιση ομοιόμορφα. Χαράζουμε το ρεβανί σε τετράγωνα κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζουμε από πάνω ένα αμύγδαλο ασπρισμένο. Το ψήνουμε σε 200ο για μία ώρα. Βράζουμε για 15΄ λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι.
Σιροπιάζουμε το γλυκό ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σκόνη κανέλλα.


[Ο Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Ρεβανί Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο