Λικέρ << Κράνια >> Ευρυτανίας
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
1 κιλό κράνια μισο-ώριμα,
1 λίτρο κονιάκ καλό,
1 κιλό ζάχαρη,
2 πικραμύγδαλα ή κουκούτσια
από βερύκοκκα,
1 ξύλο κανέλλας,
2 γαρύφαλλα ξυλάκια.
Εκτέλεση
Σε μια γυάλα βάζουμε μέσα τα κράνια, μερικά τα έχουμε σπάσει. Βάζουμε στη
φωτιά τη ζάχαρη και το μισό κονιάκ και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη χωρίς
να κάψει το μίγμα. Ρίχνουμε στη γυάλα τα υπόλοιπα υλικά και το κονιάκ με την
ζάχαρη. Το αφήνουμε ένα μήνα στον ήλιο, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε
μπουκάλια καλά κλεισμένα.
[Ο Φουρνιώτης ]
λικά
1 κιλό κράνια μισο-ώριμα,
1 λίτρο κονιάκ καλό,
1 κιλό ζάχαρη,
2 πικραμύγδαλα ή κουκούτσια
από βερύκοκκα,
1 ξύλο κανέλλας,
2 γαρύφαλλα ξυλάκια.
Εκτέλεση
Σε μια γυάλα βάζουμε μέσα τα κράνια, μερικά τα έχουμε σπάσει. Βάζουμε στη
φωτιά τη ζάχαρη και το μισό κονιάκ και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη χωρίς
να κάψει το μίγμα. Ρίχνουμε στη γυάλα τα υπόλοιπα υλικά και το κονιάκ με την
ζάχαρη. Το αφήνουμε ένα μήνα στον ήλιο, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε
μπουκάλια καλά κλεισμένα.
[Ο Φουρνιώτης ]
0 Απαντήσεις για... for “ Λικέρ << Κράνια >> Ευρυτανίας”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.