Χαλβάς με σιμιγδάλι ( Ευρυτανία )

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Υ
λικά
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
ελαφρύ,`
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
χονδρό,
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό ή
πορτοκαλάδα ή γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα
τριμμένα,
σκόνη κανέλλα,
1 ξυλάκι κανέλλα,
λίγο βανίλια.

Εκτέλεση
Βράζουμε μαζί τη ζάχαρη με το νερό για να γίνει το σιρόπι. Σε άλλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις το μίγμα γίνει σκούρο ρίχνουμε το βραστό σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε τη βανίλια και το κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν πήξει. Το αφήνουμε στην κατσαρόλα λίγο να κρυώσει και το φορμάρουμε σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια. Πασπαλίζουμε από πάνω την κανέλλα και σερβίρουμε.


[Ο Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Χαλβάς με σιμιγδάλι ( Ευρυτανία )”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο