Σάμαλι Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Υ
λικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού
σιμιγδάλι ψιλό,
1 φλιτζάνι του τσαγιού
σιμιγδάλι χοντρό,
χυμό απο 5 πορτοκάλια,
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη,
1 φακελάκι μπέικιν –πάουντερ,
το ξύσμα από τα πορτοκάλια
και λίγο ξύσμα λεμονιού,
1 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένη μαστίχα Χίου,
2 φλιτζάνια αμύγδαλα
ελαφρά καβουρδισμένα και
χονδροκομμένα.

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη,
2 φλιτζάνια νερό,
χυμό απο 1 λεμόνι,
1 βανίλια.

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Αφήνουμε το μίγμα για περίπου 2 ώρες να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το στρώνουμε. Ψήνουμε στους 200ο βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε κομμάτια.
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για το σιρόπι για 6-8 λεπτά. Σιροπιάζουμε το γλυκό.
Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα. Ταιριάζει πολύ ωραία με παγωτό καϊμάκι.


[Ο Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Σάμαλι Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο