Καρυδωτά Ευρυτανίας
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
1 κιλό καρυδόψιχα τριμμένη,
3 φλιτζάνια τσαγιού φρυγανιά
τριμμένη,
χυμός από 2 πορτοκάλια και το
ξύσμα,
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ,
3 κουταλιές σούπας κακάο,
κανέλλα τριμμένη,
2 κουταλάκια του γλυκού
τριμμένο μοσχοκάρυδο,
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό,
τρούφα σοκολάτα για το
πασπάλισμα,
½ κιλό ζάχαρη.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα καιβράζουμε το σιρόπι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν γίνει χλιαρό ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύουνε μέχρινα γίνει μία μάζα. Πλάθουμε μπαλάκια στρογγυλά και τα τυλίγουμε στην τρούφα.
[Ο Φουρνιώτης ]
λικά
1 κιλό καρυδόψιχα τριμμένη,
3 φλιτζάνια τσαγιού φρυγανιά
τριμμένη,
χυμός από 2 πορτοκάλια και το
ξύσμα,
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ,
3 κουταλιές σούπας κακάο,
κανέλλα τριμμένη,
2 κουταλάκια του γλυκού
τριμμένο μοσχοκάρυδο,
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό,
τρούφα σοκολάτα για το
πασπάλισμα,
½ κιλό ζάχαρη.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα καιβράζουμε το σιρόπι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν γίνει χλιαρό ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύουνε μέχρινα γίνει μία μάζα. Πλάθουμε μπαλάκια στρογγυλά και τα τυλίγουμε στην τρούφα.
[Ο Φουρνιώτης ]
0 Απαντήσεις για... for “ Καρυδωτά Ευρυτανίας”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.