Τραχανόπιτα Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Υ
λικά
1 ½ φλιτζάνι τραχανά βρασμένο
χωρίς ζουμιά,
½ κιλό φέτα,
4 αυγά,
2 φύλλα χωριάτικα,
2 ½ φλιτζάνια γάλα,
αλάτι, πιπέρι,
λάδι για το λάδωμα των
φύλλων.

Εκτέλεση
Βράζουμε τον τραχανά. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τον βρασμένο τραχανά, τογάλα, τα αυγά και τη φέτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε μέσαστο ταψί, αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει και λαδώσει ένα φύλλο. Βάζουμεαπό πάνω και το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με γίδινο βούτυρο και τρυπάμε τηντραχανόπιτα σε 4-5 σημεία με μαχαίρι για να μη φουσκώσει το φύλλο. Ψήνουμε τηνπίτα στους 200ο βαθμούς για μία ώρα, αφού προηγουμένως έχουμε προθερμάνειτο φούρνο.


[Ο Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Τραχανόπιτα Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο