Κοτόπιτα (Μπρέκι) Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Υ
λικά
1 κοτόπουλο χωριάτικο,
1 κιλό κρεμμύδια,
σιμιγδάλι χονδρό,
6 αυγά,
αλάτι, πιπέρι,
λάδι για το άλειμμα των
φύλλων.

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε χονδρό τρίφτη και τα βάζουμε μαζί με το κοτόπουλοκαι λίγο λάδι για σοτάρισμα. Μόλις έχουν σοταριστεί προσθέτουμε νερό, αλάτι καιπιπέρι. Αφού βράσει το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.Μέσα στο ζωμό με τα κρεμμύδια ρίχνουμε σιμιγδάλι τόσο όσο χρειάζεται για ναγίνει κρέμα. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι καιανακατεύουμε. Στρώνουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε. Ρίχνουμε μέσα τη μισήκρέμα και από πάνω βάζουμε το μισό ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο, συνεχίζουμε μετην κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την πίτα με το άλλο φύλλοκαι αλείφουμε το φύλλο με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50΄λεπτά περίπου στους 200ο βαθμούς.


[Ο Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Κοτόπιτα (Μπρέκι) Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο