Μεσοχώρι Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Μ
ετά τον Πλάτανο Ευρυτανίας συναντάμε τον οικισμό του Μεσοχωρίου με την πανέμορφη πλατεία, την οποία κυριολεκτικά στολίζει η εκκλησία των Αγ. Ταξιαρχών. Στον προαύλιο χώρο αυτής βρίσκεται και η προτομή του στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, που υπήρξε πρωταγωνιστής της νίκης του 1940 στον Ελληνοιταλικό πόλεμο, ως επικεφαλής της 8ης Μεραρχίας.
Ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος που γεννήθηκε στον Κλειστό της Ευρυτανίας, έλαβε μέρος στον Βαλκανικό πόλεμο ( 1913 ) ως ανθυπολοχαγός, στο Μακεδονικό Μέτωπο ( 1917 ) – ( 1918 ) ως Λοχαγός και στην Μικρασιατική Εκστρατεία ( 1919 – 1922 ) με το βαθμό του Ταγματάρχη – Διοικητή Τάγματος.
Πριν φτάσουμε στο Μεσοχώρι από Κορίτσα σε μια πανέμορφη τοποθεσία βρίσκεται το ξωκλήσι του Αγίου Κυπριανού του νέου. Εδώ λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Σύλλογοι του χωριού.


Ο Φουρνιώτης

0 Απαντήσεις για... for “ Μεσοχώρι Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο