Πλαστό Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Υ
λικά
¾ του φλιτζανιού λάδι,
2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο,
6 αυγά,
1½ κιλό φέτα γλυκιά,
1 κιλό πράσα (το άσπρο μόνο),
2 φλιτζάνια βραστό νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
3 κουταλιές της σούπας
βούτυρο γίδινο ή αγελαδινό
ελαφρά αλατισμένο.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο από το λάδι να κάψει ελαφρά και ρίχνουμε μέσατα πράσα ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά καιαφήνουμε τα πράσα να κρυώσουν.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, το καλαμποκάλευρο καιανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το τυρί, και το υπόλοιπολάδι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά. Συμπληρώνουμεστη λεκάνη τα πράσα και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά.Έχουμε λαδώσει ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα τον χυλό, τον στρώνουμε ομοιόμορφακαι σκορπάμε από πάνω το βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμετην πίτα από το φούρνο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρεταιζεστή ή χλιαρή.


[Ο Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Πλαστό Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο