Καρυδοτυρόπιτα Ευρυτανίας
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
5 φύλλα χωριάτικα λεπτά,
2 φλιτζάνια μέλι θυμαρίσιο,
2 φλιτζάνια βούτυρο κατσικίσιο
ή αγελαδινό,
¾ του κιλού μυζήθρα ανάλατη
ή ανθότυρο,
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
τριμμένη,
2 κουταλάκια κανέλλα σκόνη.
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες των 30 εκατοστών. Αναμιγνύουμε τη μυζήθρα μετην κανέλλα και την καρυδόψιχα. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μίγμακαι το βάζουμε κατά μήκος της κάθε λωρίδας. Κάνουμε ρολά και τα κόβουμε σεμεγάλα κομμάτια. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και τηγανίζουμε και απότις δύο πλευρές τις πίτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τις τοποθετούμε σεπιατέλα και τις περιχύνουμε με το μέλι και το τριμμένο καρύδι.
[Ο Φουρνιώτης ]
λικά
5 φύλλα χωριάτικα λεπτά,
2 φλιτζάνια μέλι θυμαρίσιο,
2 φλιτζάνια βούτυρο κατσικίσιο
ή αγελαδινό,
¾ του κιλού μυζήθρα ανάλατη
ή ανθότυρο,
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
τριμμένη,
2 κουταλάκια κανέλλα σκόνη.
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες των 30 εκατοστών. Αναμιγνύουμε τη μυζήθρα μετην κανέλλα και την καρυδόψιχα. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μίγμακαι το βάζουμε κατά μήκος της κάθε λωρίδας. Κάνουμε ρολά και τα κόβουμε σεμεγάλα κομμάτια. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και τηγανίζουμε και απότις δύο πλευρές τις πίτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τις τοποθετούμε σεπιατέλα και τις περιχύνουμε με το μέλι και το τριμμένο καρύδι.
[Ο Φουρνιώτης ]
0 Απαντήσεις για... for “ Καρυδοτυρόπιτα Ευρυτανίας”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.