Κολοκυθόπιτα απο την Ευρυτανία με χωριάτικο φύλλο
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
10 φύλλα χωριάτικα,
1 κιλό κολοκύθια τριμμένα και
καλά στημένα,
1/2 κιλό φέτα,
6 αυγά,
1 φλιτζάνι λάδι,
λίγο αλάτι.
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κολοκύθι και το βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει τα υγρά του.Κατά διαστήματα πατάμε το τριμμένο κολοκύθι με το πηρούνι για να στραγγίσεικαλύτερα.
Τρίβουμε τη φέτα μέσα στο κολοκύθι και προσθέτουμε τα αυγά και το αλάτι μέχριτο μίγμα να γίνει ομοιογενές. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα αφούπροηγουμένως τα λαδώσουμε. Βάζουμε μέσα στο ταψί εναλλάξ, γέμιση και φύλλο,μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Τελειώνουμε με δύο φύλλα λαδωμένα, χαράζουμετην πίτα σε λωρίδες και ψήνουμε περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους200ο.
[Ο Φουρνιώτης ]
0 Απαντήσεις για... for “ Κολοκυθόπιτα απο την Ευρυτανία με χωριάτικο φύλλο”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.