Τυρόπιτα Ευρυτανίας με χωριάτικο φύλλο

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Υ
λικά
10 φύλλα χωριάτικα,
1 κιλό τυρί φέτα,
1 λίτρο γάλα,
6 αυγά,
βούτυρο για το άλειμμα των
φύλλων.


Εκτέλεση
Σε λεκάνη τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε τα 3 αυγά και το μισό γάλα. Ανακατεύουμεόλα τα υλικά μαζί για να ενωθούν. Στρώνουμε στον πυθμένα του ταψιού τρίαφύλλα αλείφοντας το καθένα με βούτυρο. Μετά τα τρία φύλλα συνεχίζουμε κάθεφύλλο με βούτυρο και γέμιση μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Συνεχίζουμε με τατρία φύλλα από πάνω. Χαράζουμε την τυρόπιττα σε λωρίδες. Χτυπάμε τα υπόλοιπααυγά μαζί με το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω από την τυρόπιττα. Την αφήνουμεμέχρι να πιει το μίγμα των αυγών και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μίαώρα.
Σημ.: Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και η τραχανόπιτα με την προσθήκη ενός φλιτζανιούτραχανά γλυκού ή ξινού.

[Ο Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Τυρόπιτα Ευρυτανίας με χωριάτικο φύλλο”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο