Κάπου στο κέντρο της χώρας, στον Δήμο των Δελφών...
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και κατατίθεται στο πλαίσιο Νέα από την Φωκίδα . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Ε
πικίνδυνα παράφρονες ή επικίνδυνα πολιτικά απατεώνες;
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010. Ένα Νομαρχιακό Συμβούλιο στην εκπνοή της θητείας και του θεσμού. Κάπου στο κέντρο της χώρας, σε ένα φτωχό Δήμο Δελφών, στον φτωχότερο τόπο εδώ και χρόνια, οι άρχοντες δεν ενδιαφέρονται για την νέα τους ιδιότητα. Ας τρέχουν οι άλλοι. Αυτοί προσπαθούν με μανία, να αποφασίσουν με την παλιά ιδιότητα, την ληγμένη, για κάτι πάρα πολύ σοβαρό που για πολλούς προεξοφλεί το φτωχό μέλλον του τόπου.
Ο Νομάρχης Κος Φουσέκης, με ισχυρό υποστηρικτή τον Πρόεδρο του Ν.Σ. κ. Μανδρέκα, είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να ψηφίσουν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εξορύξεων βωξίτη και αιολικών πάρκων. Μόνο τους επιχείρημα: το κάνουν για «..τους ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα και μαστίζονται από την ανεργία και φτώχεια».
Η κ. Σπανούδη μας θύμισε ότι παρά την υπερεκμετάλλευση του βωξίτη επί δεκαετίες, η περιοχή μας ήταν και είναι από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας. Σε τι να ελπίζουμε άραγε από την συνέχιση της υπερεκμετάλλευσης; Η απάντηση είναι αυτόματη. ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ.
Οι Ν. Σύμβουλοι Παπαλεξίου και Τσάρας είναι ξεκάθαροι. Αυτό δεν πρέπει να γίνει και για συγκεκριμένους λόγους. Όλοι συμφωνούν. Νομάρχης και Πρόεδρος δεν νοιάζονται. Έχουν το επιχείρημά τους.
Η Ν. Σύμβουλος κ. Γαζή ,επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Νομαρχία και νέα Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, λέει δύο σοβαρότατα και σε όλους γνωστά πράγματα : «δεν μπορεί αυτό το όργανο να πάρει αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου τις επόμενες δεκαετίες».
1ον αυτό το όργανο έχει λήξει ,
2ον ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. . Όλοι συμφωνούν. Νομάρχης και Πρόεδρος δεν νοιάζονται. Έχουν το επιχείρημά τους.
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ;
ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΕΠΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. Η ΑΝΕΡΓΙΑ, Η ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΗΔΗ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.
Κανείς δεν διαφώνησε με τα επιχειρήματα της κ. Σπανούδη, του κ. Παπαλεξίου, του κ. Τσάρα. Γιατί Νομάρχης και Πρόεδρος θέλουν να ψηφίσουν με μανία και πείσμα αυτές τις ΜΠΕ. Πιστεύουν ότι θα σωθεί ο τόπος και θέλουν τόσο πολύ να είναι οπωσδήποτε αυτοί οι «σωτήρες»;
Πώς θα επηρεάσει η δική τους επιλογή το μέλλον για «..τους ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα και μαστίζονται από την ανεργία και φτώχεια»;
Τα αιολικά πάρκα θα δώσουν πολύ λίγες θέσεις εργασίας για κάποιους μήνες το καθένα και μετά κάποιες ακόμα λιγότερες θέσεις εργασίας για επόπτες- φύλακες. Ίσως ούτε καν δεκάδες. Επισκευές και συντήρηση γίνονται από κεντρικά εξειδικευμένα συνεργεία. Οι εταιρίες θα εισπράττουν, όχι η τοπική κοινωνία. Υπάρχει εγγυημένη πρότερη εμπειρία για αυτό.
Στις εξορύξεις θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τις ίδιες θέσεις εργασίας που έχουμε και τώρα. Στην καλύτερη περίπτωση που αποφασίσουμε να καταστρέψουμε αδιάκριτα τα βουνά μας, και δέκα και πενήντα θέσεις εργασίας ακόμα, είναι τίποτα. Το σενάριό τους το ζούμε δεκαετίες και είναι προσβλητικό να προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν. Οι νεοάνεργοι από τα stage, το Δημόσιο, ΔΕΚΟ κ.λ.π. είναι εκατοντάδες και έρχονται και άλλοι. Το ερώτημα στοιχειώδους λογικής παραμένει. «Πώς μπορεί η κατάσταση που δεν μπόρεσε να μας ζήσει την περίοδο των «παχιών αγελάδων», να μπορέσει να μας εξασφαλίσει για το αύριο, έστω την ίδια φτώχεια που είχαμε πριν την κρίση;
Κρατώντας την απορία ας ψάξουμε λίγο στο αντίτιμο της τοπικής οικονομίας στην περίπτωση της επιλογής των κων Φουσέκη Μανδρέκα.
Η ανεξέλεγκτη εν λευκώ ανάπτυξη των εξορύξεων και των αιολικών πάρκων στην περιοχή, θα εξαφανίσει την πιθανότητα ανάπτυξης τουρισμού. Οι εξορύξεις αποτελούν το 10% του ΑΕΠ με 2.000 θέσεις εργασίας και ο τουρισμός το 20% με 1.000.000 θέσεις εργασίας !!!!!!! Οι εξορύξεις μπορούν να γίνονται σε τουριστικές περιοχές σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία (Εθνικό Χωροταξικό), ο τουρισμός αποκλείεται στις βιομηχανικές περιοχές σύμφωνα με την παγκόσμια επιχειρηματική «αλφαβήτα».
Ποιες περιοχές θα αναπτύξουν ποιες δραστηριότητες, αποφασίζεται μετά από τον Χωροταξικό σχεδιασμό ο οποίος έχει γίνει σε Εθνικό επίπεδο το 2009, ήδη την 15-12-2010 (πριν λίγες μέρες) βγήκε ο διαγωνισμός για το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο και ο Χωροταξιακός σχεδιασμός σε Δημοτικό επίπεδο, θα είναι το πρώτο που θα κληθούν να κάνουν οι νέες Δημοτικές Αρχές , στις περιοχές που δεν το έχουν κάνει ήδη (όπως ο Δήμος Δελφών) και αυτό το ξέρει ο κ Φουσέκης.
Στην ανάρτηση «Οι μάσκες πέφτουν. Η πολιτική αλητεία αποκαλύπτεται και με υπογραφή» της Τρίτης 14-12-2010, αποκαλύφθηκε ότι ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. Το ότι το κρατάνε κρυφό για χρόνια, παρά το ότι κάποιοι το ψάξανε επίσημα, υποδηλώνει σαφέστατα ότι αυτοί που έχουν μεγάλα συμφέροντα σε αυτό, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πάρουν την συναίνεση των κατοίκων της περιοχής αλλά και ότι δεν μπορούν να το επιβάλουν. Γι’ αυτό πιθανότατα, εργάζονται ύπουλα να οδηγήσουν τον τόπο εκεί που θέλουν.
Κατά τον Δημοτικό Χωροταξικό Σχεδιασμό θα καθοριστεί και το εάν και πού θα αναπτυχθεί οργανωμένα και επίσημα και Τουρισμός στον Δήμο Δελφών ή αν θα αποκλειστεί αυτή η προοπτική για πάντα, μένοντας όλη η περιοχή Μεταλλευτική - βιομηχανική. Όπως είπαμε, οι εξορύξεις μπορούν να γίνονται σε τουριστικές περιοχές σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία (Εθνικό Χωροταξικό), ο τουρισμός αποκλείεται στις βιομηχανικές περιοχές και έτσι οι βιομήχανοι μπορούν να ρυπαίνουν και να καταστρέφουν όσο θέλουν στο όνομα της φτώχιας που εγγυημένα ακολουθεί τέτοιες επιλογές (αναλυτική αναφορά στο βιβλίο στην αρχή του blog «Ορυκτός πλούτος και εξαθλιωμένες τοπικές κοινωνίες»).
Αν γίνει σοβαρός σχεδιασμός, θα γίνουν εξορύξεις και αιολικά πάρκα, πιθανόν λιγότερα από ότι θέλουν ο κ. Φουσέκης και ο κ. Μανδρέκας , αλλά θα αναπτυχθεί και τουρισμός που θα δώσει παράλληλα, πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας και θα στηρίξει άμεσα την αγροκτηνοτροφική τοπική παραγωγή, δίνοντάς της την ευκαιρία και τα κεφάλαια να οργανωθεί και να γίνει ο τρίτος σοβαρός παραγωγικός τομέας της περιοχής .
Υποσχόμαστε, άμεσα, μία ανάρτηση σχετικά με τα Εθνικά Χωροταξικά του 2009 και γενικότερα για το τι σημαίνει Χωροταξικός. Αυτό για το οποίο μπορούμε να σας βεβαιώσουμε είναι το εξής:
Αν ψηφιστούν οι Μελέτες που θέλει ο κ. Φουσέκης και ο κ. Μανδρέκας, οι αποφάσεις δεν θα είναι οριστικές, μιάς και είναι γνωμοδοτικές, αλλά ο όποιος συντάκτης του Δημοτικού Χωροταξικού θα οφείλει να τις λάβει υπ’ όψη και οι εταιρίες θα προβάλουν δικαιώματα επι των επίσημων προθέσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των ειλημμένων αποφάσεων αυτού. Αν δε ο νέος Δήμαρχος, ο κ. Φουσέκης δηλαδή, αργήσει λίγο ,«συμπτωματικά», να προχωρήσει το Χωροταξικό του Δήμου, όποια εταιρία προλάβει να πάρει και την επίσημη Υπουργική απόφαση έγκρισης, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Η κάθε εταιρία που θα έχει οριστική έγκριση της ΜΠΕ θα μπορεί να προβάλει απαιτήσεις κατά τον Δημοτικό Χωροταξικό Σχεδιασμό, ισχυριζόμενη ότι βάσει επίσημων αποφάσεων, έχει δρομολογήσει ήδη επενδύσεις και έχει μπει σε έξοδα. Έτσι μέσω τυποποιημένων Νομικών διαδρομών, ο χωροταξικός σχεδιασμός θα οφείλει να προσαρμοστεί στις μέχρι τώρα αποφάσεις και στην εξυπηρέτηση των σημερινών σχεδιασμών των εταιριών και όχι στην λύση που είναι καλύτερη για την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. Βάσει των Νόμων του Ελληνικού Κράτους, οι άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα και μαστίζονται από την ανεργία και φτώχεια δεν θα είναι το πρώτο πρόβλημα που θα πρέπει λυθεί. Αν δε, οι ΜΠΕ που θέλει να περάσει την Τρίτη ο κ. Φουσέκης και ο κ. Μανδρέκας, καλύπτουν την κατάλληλη επιφάνεια της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Δελφών, ο τουρισμός μπορεί κάλλιστα να αποκλειστεί. Ποιος ξέρει ότι οι περιοχές που αφορούν οι Μελέτες αυτές δεν βιομηχανοποιούν τελικά όλο τον νέο Δήμο ή περιοχές με τεράστια δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης;
Η ανεξάρτητη οικονομική ανάπτυξη, είναι εχθρός των συμφερόντων κάποιων εταιριών εξόρυξης σε όλο τον κόσμο και όποιος δεν καταλαβαίνει τι λέμε, ας διαβάσει προσεκτικά το βιβλίο «Ορυκτός πλούτος και εξαθλιωμένες τοπικές κοινωνίες» στην αρχή του blog. Όλο και προσεκτικά.
Ποιος είναι σίγουρος πως είναι ψέματα αυτά που λέγονται για το ότι ο κ. Φουσέκης και η παρέα του εξυπηρετούν τα συμφέροντα εταιριών, αδιαφορώντας για την τύχη του τόπου και των κατοίκων του;
Το σοβαρότερο ερώτημα όλων όμως, προκύπτει από τα ακόλουθα:
Το 2009 συντάσσεται το Εθνικό Χωροταξικό και με το με αρ. πρωτ.325/29-4-2009 έγγραφο, το Υπουργείο Τουρισμού ζητάει από την Νομαρχία Φωκίδας να ενημερώσει τους Δήμους και μετά από αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να συλλέξει τις απαντήσεις και να απαντήσει στο Υπουργείο, ποιες περιοχές θέλει να χαρακτηριστούν Τουριστικές ΕΩΣ ΤΙΣ 30-6-2009.
Με το με αρ. πρωτ.128/8-5-2009, η Νομαρχία Φωκίδας ενημερώνει τους Δήμους και τους ζητά απάντηση μετά από Δημοτικό Συμβούλιο έως 31-5-2009. Συνολικά σε μόνο 22 μέρες από την υπογραφή του εγγράφου.
Οι δήμοι Βαρδουσίων, Γραβιάς, Ευπαλίου, Ιτέας, Καλλιέων, Παρνασσού και Τολοφώνας απαντάνε ότι μετά από ομόφωνες αποφάσεις των Δ.Σ. θέλουν όλος ο Δήμος να χαρακτηριστεί Τουριστικός. Το Λιδορίκη απαντά ότι δεν ενδιαφέρεται . Η Δεσφίνα (Ματζώρος) δεν χρειάζεται να απαντήσει γιατί είναι ο μόνος Δήμος της Φωκίδας που έχει συντάξει Δημοτικό Χωροταξικό και έχει ξεκάθαρες προθέσεις. Δεν απαντούν οι Δελφοί (Καλτσής), το Γαλαξίδι (Αγγουράς) και Άμφισσα (Ασημακόπουλος).
Η «υπεύθυνη επιστήμονας» αναπτυξιακού σχεδιασμού Κα Αγγελική Σουλτανιά (;;;;;;;) που έχει οριστεί από τον «υπεύθυνο» Νομάρχη κ. Φουσέκη ως ικανή για αυτή την σοβαρότατη θέση, εισηγείται με το με αρ. πρωτ. 483/6-7-2009 έγγραφο, (ήδη καθυστερημένα για το Υπουργείο Τουρισμού) στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την αναβολή του θέματος «…προκειμένου να απαντήσουν και οι άλλοι Δήμοι στα έγγραφά μας καθότι το θέμα είναι σημαντικό για τον νομό.». Πώς συμπέρανε η «μεγάλη επιστήμονας» ότι πρέπει να αναβληθεί το θέμα; Το έγγραφο του Υπ. Τουρισμού δεν έλεγε πουθενά απάντηση για όλο τον νομό ή τίποτα; .(η εισήγηση επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου).
Αντιγράφουμε απόσπασμα από την επίσης πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση «ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ» της 23-11-2010. «Στις 15 Ιουλίου 2009 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο κος Φουσέκης ζητάει αναβολή στην λήψη αποφάσεως για το ποιες περιοχές της Φωκίδας θα προτείνει για τουριστικές, δηλώνοντας ότι δεν έχουν απαντήσει όλοι και ότι θα ζητήσει διευκρινίσεις γιατί « … τι σημαίνει τουριστικός τόπος…, τι σημαίνει αυτό το έγγραφο ,γιατί μπορεί να πάρουμε αποφάσεις μη αναστρέψιμες …»! Γνώριζε όμως ότι ο Νομός Φωκίδας είχε ήδη χαρακτηριστεί όλη μεταλλευτική περιοχή από το “Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τη Βιομηχανία” που είχε ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Έτσι όποια περιοχή του Νομού δεν χαρακτηριζόταν ΚΑΙ τουριστική θα επέλεγε ξεκάθαρα μόνο εξορύξεις για πάντα. Εν τέλει, το πραγματικό και σημαντικό έργο που παρήγαγε ο κ. Φουσέκης είναι να είναι σήμερα όλος ο Νομός Φωκίδας ξεκάθαρα χαρακτηρισμένος ως «μεταλλευτικός» και αορίστως «τουριστικός», τοπικά κάπου γύρω από τους Δελφούς. Ευτυχώς οι Νόμοι αυτοί θα ξανασυζητηθούν τον Δεκέμβριο (αναβλήθηκε για τον Μάρτιο) πριν οριστικοποιηθούν (αλλαγές μόνο με τη βοήθεια πραγματικών Τοπικών Αρχόντων, αν έχουμε). Μέχρι σήμερα η Νομαρχία δεν έχει δηλώσει ποιές περιοχές θα θέλαμε τουριστικές. Αυτό που κατάλαβε ο Νομοθέτης είναι «ΚΑΜΙΑ».
Θα συμπληρώσουμε εδώ και κάποια επιπλέον στοιχεία. Δύο μέρες μετά από το προαναφερόμενο Ν.Σ., στις 16-7-2010, ο Δήμος Άμφισσας (Ασημακόπουλος) στέλνει μυστηριωδώς την δική του καθυστερημένη και εκπρόθεσμη απάντηση (το έγγραφο επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου) που λέει οτι το έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού δεν είναι πλήρως ενημερωτικό και ζητάει αναλυτικότερη ενημέρωση από τον Νομάρχη ή τον Πρόεδρο του Ν.Σ.
Στις 21-7-2010, ο Νομάρχης υπογράφει την απάντηση του Νομού Φωκίδας για το ποιες περιοχές θέλουμε να χαρακτηριστούν τουριστικές (το έγγραφο επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου) και λέει ότι δεν στάθηκε δυνατή η λήψη απόφασης « διότι ΔΕΝ έλαβαν σχετική απόφαση όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του νομού, ζητώντας διευκρινίσεις και πλήρη ενημέρωση …». Στη συνέχεια, ζητάει να του πουν εγγράφως τα θετικά και τα αρνητικά του χαρακτηρισμού ενός τόπου ως τουριστικού για να ενημερώσει με την σειρά του τους Δήμους. Επισημαίνει δε ότι ενδιαφερόμαστε για το αν το «τουριστικό» δημιουργεί προβλήματα σττις επιδοτήσεις αγροτών, κτηνοτρόφων, βιοτεχνιών κ.λ.π..
Για όσους έχουν πάθει σύγχυση (εμείς πάθαμε όταν τα πρωτοείδαμε) θα κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις:
-Όταν ο κ. Φουσέκης ζητούσε αναβολή, οι Δήμοι που δεν είχαν απαντήσει ήταν Δελφών, Γαλαξιδίου και Άμφισσα. Η Δεσφίνα είχε το Δημοτικό Χωροταξικό και ο κ. Φουσέκης το ήξερε πολύ καλά από τον κ. Ματζώρο. Θα μπορούσε να απαντήσει για τους 9 Δήμου και εάν ζει στην περιοχή, θα μπορούσε να αναλάβει τις ευθύνες ενός Νομάρχη, όπως επικαλείται σήμερα ότι κάνει για τις εξορύξεις, και να απαντήσει και για τους Δελφούς και το Γαλαξίδι. Για 11 στους 12 Δήμους. Δεν το έπραξε όμως.
-Όταν ο Κος Φουσέκης περνούσε την αναβολή στο Ν.Σ., κανένας Δήμος δεν είχε ζητήσει διευκρινίσεις. Μόνος του επικαλέστηκε αυτόν το λόγο. Να λέει ψέματα ότι οι Δήμοι δεν απάντησαν γιατί ήθελαν διευκρινίσεις ή είναι συντακτικό λάθος; Γνωρίζουν οι Σύμβουλοί του αν ο κ. Φουσέκης λέει συχνά ψέματα; Όλοι οι Δήμοι είχαν απαντήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μόνο η Άμφισσα, της οποίας ήταν Δήμαρχος για 8 χρόνια, εκκρεμούσε και σαφώς δεν ήταν λόγος αυτός να αναβάλει συνολικά την απάντηση στο τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ανεργία, φτώχεια και πείνα.
-Το έγγραφο του κ. Ασημακόπουλου εκ των υστέρων, πιθανολογεί για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ότι στάλθηκε, μετά από προτροπή, για να υπάρχει και να δικαιολογεί μεθοδευμένους χειρισμούς και όχι γιατί ο κ. Ασημακόπουλος ξύπνησε ξαφνικά και νοιάστηκε για το αν θα χαρακτηρίσει την Άμφισσα τουριστική. Είχε πολύ χρόνο κατά τον οποίο αδιαφόρησε για το γεγονός .
-Στα Εθνικά Ειδικά Χωροταξικά που είχαν γίνει ήδη Νόμος του Κράτους, υπήρχαν όλες οι απαντήσεις για το τι σημαίνει τουριστικός τόπος. Δεν χρειαζόταν να ρωτήσει. Θα μπορούσε απλά να διαβάσει. Σε αυτά είναι ξεκάθαρο ποιες είναι «συγκρουόμενες δραστηριότητες». Στο ενδιαφέρον του για σύγκρουση τουρισμού με αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Σε κάθε Ειδικό Χωροταξικό που είχε στην διάθεσή του, υπάρχουν συγκεκριμένα κεφάλαια για συγκρουόμενες δραστηριότητες, τα βρίσκει εύκολα ο καθένα, και σε αυτά η μόνη σύγκρουση που αναφέρεται είναι αυτή του τουρισμού με τις εξορύξεις και την βιομηχανία. Αυτό δηλαδή που ο κ. Φουσέκης και οι άνθρωποί προσπαθούν με πείσμα και κάθε μέσω να προωθήσουν για όλο τον Δήμο Δελφών. Και πιο ξεκάθαρο αποδεικτικό στοιχείο τέτοιας πρόθεσης είναι να ψηφίζεις μετά μανίας ανάλογες ΜΠΕ και να αγνοείς τα καθήκοντά σου ως επόπτης και τιμωρός των παραβάσεων των Νόμων από τις εταιρίες εξόρυξης.
Στην συνέχεια ,αγνοώντας αυτούς «…που πεθαίνουν από την πείνα και μαστίζονται από την ανεργία και φτώχεια» ,εγκατέλειψαν το θέμα και μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα από αυτά που ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν.
Σήμερα, σταθεροί στην ίδια κατεύθυνση θαψίματος του τόπου, στην εξυπηρέτηση των «μυστηριωδών» προσωπικών σκεπτικών τους, επιμένουν με μανία σε κάτι που όχι μόνο δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, αλλά το κάνουν κατά παράβαση κάθε λογικής.
Εγκληματικά για τον τόπο και ανεύθυνα, ο κ. Φουσέκης και ο κ. Μανδρέκας, έκαναν ότι μπορούσαν για να θάψουν με συγκεκριμένες πράξεις τους (και με την επιλεκτική απραξία τους) τον τόπο. Προώθησαν σοβαρά το θάψιμο μίας αναπτυξιακής προοπτική που μπορεί να σώσει «..τους ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα και μαστίζονται από την ανεργία και φτώχεια» στην περιοχή. Και εξακολουθούν να προσπαθούν στην ίδια κατεύθυνση μέχρι εσχάτων.
Αν δεν δώσουν πειστική απάντηση σε αυτά, είναι επικίνδυνα ανίκανοι ή επικίνδυνα πολιτικά απατεώνες. Η ανάρτηση αυτή θα μείνει ως μάρτυρας ότι όλοι ήξεραν. Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλου θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το μέλλον τους στην κοινωνία και στον τόπο που υποτίθεται ότι υπηρετούν από τα αξιώματα που κατέχουν.
...Περισσότερα εδω
http://delphikomellon.blogspot.com
πικίνδυνα παράφρονες ή επικίνδυνα πολιτικά απατεώνες;
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010. Ένα Νομαρχιακό Συμβούλιο στην εκπνοή της θητείας και του θεσμού. Κάπου στο κέντρο της χώρας, σε ένα φτωχό Δήμο Δελφών, στον φτωχότερο τόπο εδώ και χρόνια, οι άρχοντες δεν ενδιαφέρονται για την νέα τους ιδιότητα. Ας τρέχουν οι άλλοι. Αυτοί προσπαθούν με μανία, να αποφασίσουν με την παλιά ιδιότητα, την ληγμένη, για κάτι πάρα πολύ σοβαρό που για πολλούς προεξοφλεί το φτωχό μέλλον του τόπου.
Ο Νομάρχης Κος Φουσέκης, με ισχυρό υποστηρικτή τον Πρόεδρο του Ν.Σ. κ. Μανδρέκα, είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να ψηφίσουν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εξορύξεων βωξίτη και αιολικών πάρκων. Μόνο τους επιχείρημα: το κάνουν για «..τους ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα και μαστίζονται από την ανεργία και φτώχεια».
Η κ. Σπανούδη μας θύμισε ότι παρά την υπερεκμετάλλευση του βωξίτη επί δεκαετίες, η περιοχή μας ήταν και είναι από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας. Σε τι να ελπίζουμε άραγε από την συνέχιση της υπερεκμετάλλευσης; Η απάντηση είναι αυτόματη. ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ.
Οι Ν. Σύμβουλοι Παπαλεξίου και Τσάρας είναι ξεκάθαροι. Αυτό δεν πρέπει να γίνει και για συγκεκριμένους λόγους. Όλοι συμφωνούν. Νομάρχης και Πρόεδρος δεν νοιάζονται. Έχουν το επιχείρημά τους.
Η Ν. Σύμβουλος κ. Γαζή ,επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Νομαρχία και νέα Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, λέει δύο σοβαρότατα και σε όλους γνωστά πράγματα : «δεν μπορεί αυτό το όργανο να πάρει αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου τις επόμενες δεκαετίες».
1ον αυτό το όργανο έχει λήξει ,
2ον ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. . Όλοι συμφωνούν. Νομάρχης και Πρόεδρος δεν νοιάζονται. Έχουν το επιχείρημά τους.
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ;
ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΕΠΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. Η ΑΝΕΡΓΙΑ, Η ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΗΔΗ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.
Κανείς δεν διαφώνησε με τα επιχειρήματα της κ. Σπανούδη, του κ. Παπαλεξίου, του κ. Τσάρα. Γιατί Νομάρχης και Πρόεδρος θέλουν να ψηφίσουν με μανία και πείσμα αυτές τις ΜΠΕ. Πιστεύουν ότι θα σωθεί ο τόπος και θέλουν τόσο πολύ να είναι οπωσδήποτε αυτοί οι «σωτήρες»;
Πώς θα επηρεάσει η δική τους επιλογή το μέλλον για «..τους ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα και μαστίζονται από την ανεργία και φτώχεια»;
Τα αιολικά πάρκα θα δώσουν πολύ λίγες θέσεις εργασίας για κάποιους μήνες το καθένα και μετά κάποιες ακόμα λιγότερες θέσεις εργασίας για επόπτες- φύλακες. Ίσως ούτε καν δεκάδες. Επισκευές και συντήρηση γίνονται από κεντρικά εξειδικευμένα συνεργεία. Οι εταιρίες θα εισπράττουν, όχι η τοπική κοινωνία. Υπάρχει εγγυημένη πρότερη εμπειρία για αυτό.
Στις εξορύξεις θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τις ίδιες θέσεις εργασίας που έχουμε και τώρα. Στην καλύτερη περίπτωση που αποφασίσουμε να καταστρέψουμε αδιάκριτα τα βουνά μας, και δέκα και πενήντα θέσεις εργασίας ακόμα, είναι τίποτα. Το σενάριό τους το ζούμε δεκαετίες και είναι προσβλητικό να προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν. Οι νεοάνεργοι από τα stage, το Δημόσιο, ΔΕΚΟ κ.λ.π. είναι εκατοντάδες και έρχονται και άλλοι. Το ερώτημα στοιχειώδους λογικής παραμένει. «Πώς μπορεί η κατάσταση που δεν μπόρεσε να μας ζήσει την περίοδο των «παχιών αγελάδων», να μπορέσει να μας εξασφαλίσει για το αύριο, έστω την ίδια φτώχεια που είχαμε πριν την κρίση;
Κρατώντας την απορία ας ψάξουμε λίγο στο αντίτιμο της τοπικής οικονομίας στην περίπτωση της επιλογής των κων Φουσέκη Μανδρέκα.
Η ανεξέλεγκτη εν λευκώ ανάπτυξη των εξορύξεων και των αιολικών πάρκων στην περιοχή, θα εξαφανίσει την πιθανότητα ανάπτυξης τουρισμού. Οι εξορύξεις αποτελούν το 10% του ΑΕΠ με 2.000 θέσεις εργασίας και ο τουρισμός το 20% με 1.000.000 θέσεις εργασίας !!!!!!! Οι εξορύξεις μπορούν να γίνονται σε τουριστικές περιοχές σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία (Εθνικό Χωροταξικό), ο τουρισμός αποκλείεται στις βιομηχανικές περιοχές σύμφωνα με την παγκόσμια επιχειρηματική «αλφαβήτα».
Ποιες περιοχές θα αναπτύξουν ποιες δραστηριότητες, αποφασίζεται μετά από τον Χωροταξικό σχεδιασμό ο οποίος έχει γίνει σε Εθνικό επίπεδο το 2009, ήδη την 15-12-2010 (πριν λίγες μέρες) βγήκε ο διαγωνισμός για το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο και ο Χωροταξιακός σχεδιασμός σε Δημοτικό επίπεδο, θα είναι το πρώτο που θα κληθούν να κάνουν οι νέες Δημοτικές Αρχές , στις περιοχές που δεν το έχουν κάνει ήδη (όπως ο Δήμος Δελφών) και αυτό το ξέρει ο κ Φουσέκης.
Στην ανάρτηση «Οι μάσκες πέφτουν. Η πολιτική αλητεία αποκαλύπτεται και με υπογραφή» της Τρίτης 14-12-2010, αποκαλύφθηκε ότι ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. Το ότι το κρατάνε κρυφό για χρόνια, παρά το ότι κάποιοι το ψάξανε επίσημα, υποδηλώνει σαφέστατα ότι αυτοί που έχουν μεγάλα συμφέροντα σε αυτό, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πάρουν την συναίνεση των κατοίκων της περιοχής αλλά και ότι δεν μπορούν να το επιβάλουν. Γι’ αυτό πιθανότατα, εργάζονται ύπουλα να οδηγήσουν τον τόπο εκεί που θέλουν.
Κατά τον Δημοτικό Χωροταξικό Σχεδιασμό θα καθοριστεί και το εάν και πού θα αναπτυχθεί οργανωμένα και επίσημα και Τουρισμός στον Δήμο Δελφών ή αν θα αποκλειστεί αυτή η προοπτική για πάντα, μένοντας όλη η περιοχή Μεταλλευτική - βιομηχανική. Όπως είπαμε, οι εξορύξεις μπορούν να γίνονται σε τουριστικές περιοχές σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία (Εθνικό Χωροταξικό), ο τουρισμός αποκλείεται στις βιομηχανικές περιοχές και έτσι οι βιομήχανοι μπορούν να ρυπαίνουν και να καταστρέφουν όσο θέλουν στο όνομα της φτώχιας που εγγυημένα ακολουθεί τέτοιες επιλογές (αναλυτική αναφορά στο βιβλίο στην αρχή του blog «Ορυκτός πλούτος και εξαθλιωμένες τοπικές κοινωνίες»).
Αν γίνει σοβαρός σχεδιασμός, θα γίνουν εξορύξεις και αιολικά πάρκα, πιθανόν λιγότερα από ότι θέλουν ο κ. Φουσέκης και ο κ. Μανδρέκας , αλλά θα αναπτυχθεί και τουρισμός που θα δώσει παράλληλα, πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας και θα στηρίξει άμεσα την αγροκτηνοτροφική τοπική παραγωγή, δίνοντάς της την ευκαιρία και τα κεφάλαια να οργανωθεί και να γίνει ο τρίτος σοβαρός παραγωγικός τομέας της περιοχής .
Υποσχόμαστε, άμεσα, μία ανάρτηση σχετικά με τα Εθνικά Χωροταξικά του 2009 και γενικότερα για το τι σημαίνει Χωροταξικός. Αυτό για το οποίο μπορούμε να σας βεβαιώσουμε είναι το εξής:
Αν ψηφιστούν οι Μελέτες που θέλει ο κ. Φουσέκης και ο κ. Μανδρέκας, οι αποφάσεις δεν θα είναι οριστικές, μιάς και είναι γνωμοδοτικές, αλλά ο όποιος συντάκτης του Δημοτικού Χωροταξικού θα οφείλει να τις λάβει υπ’ όψη και οι εταιρίες θα προβάλουν δικαιώματα επι των επίσημων προθέσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των ειλημμένων αποφάσεων αυτού. Αν δε ο νέος Δήμαρχος, ο κ. Φουσέκης δηλαδή, αργήσει λίγο ,«συμπτωματικά», να προχωρήσει το Χωροταξικό του Δήμου, όποια εταιρία προλάβει να πάρει και την επίσημη Υπουργική απόφαση έγκρισης, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Η κάθε εταιρία που θα έχει οριστική έγκριση της ΜΠΕ θα μπορεί να προβάλει απαιτήσεις κατά τον Δημοτικό Χωροταξικό Σχεδιασμό, ισχυριζόμενη ότι βάσει επίσημων αποφάσεων, έχει δρομολογήσει ήδη επενδύσεις και έχει μπει σε έξοδα. Έτσι μέσω τυποποιημένων Νομικών διαδρομών, ο χωροταξικός σχεδιασμός θα οφείλει να προσαρμοστεί στις μέχρι τώρα αποφάσεις και στην εξυπηρέτηση των σημερινών σχεδιασμών των εταιριών και όχι στην λύση που είναι καλύτερη για την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. Βάσει των Νόμων του Ελληνικού Κράτους, οι άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα και μαστίζονται από την ανεργία και φτώχεια δεν θα είναι το πρώτο πρόβλημα που θα πρέπει λυθεί. Αν δε, οι ΜΠΕ που θέλει να περάσει την Τρίτη ο κ. Φουσέκης και ο κ. Μανδρέκας, καλύπτουν την κατάλληλη επιφάνεια της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Δελφών, ο τουρισμός μπορεί κάλλιστα να αποκλειστεί. Ποιος ξέρει ότι οι περιοχές που αφορούν οι Μελέτες αυτές δεν βιομηχανοποιούν τελικά όλο τον νέο Δήμο ή περιοχές με τεράστια δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης;
Η ανεξάρτητη οικονομική ανάπτυξη, είναι εχθρός των συμφερόντων κάποιων εταιριών εξόρυξης σε όλο τον κόσμο και όποιος δεν καταλαβαίνει τι λέμε, ας διαβάσει προσεκτικά το βιβλίο «Ορυκτός πλούτος και εξαθλιωμένες τοπικές κοινωνίες» στην αρχή του blog. Όλο και προσεκτικά.
Ποιος είναι σίγουρος πως είναι ψέματα αυτά που λέγονται για το ότι ο κ. Φουσέκης και η παρέα του εξυπηρετούν τα συμφέροντα εταιριών, αδιαφορώντας για την τύχη του τόπου και των κατοίκων του;
Το σοβαρότερο ερώτημα όλων όμως, προκύπτει από τα ακόλουθα:
Το 2009 συντάσσεται το Εθνικό Χωροταξικό και με το με αρ. πρωτ.325/29-4-2009 έγγραφο, το Υπουργείο Τουρισμού ζητάει από την Νομαρχία Φωκίδας να ενημερώσει τους Δήμους και μετά από αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να συλλέξει τις απαντήσεις και να απαντήσει στο Υπουργείο, ποιες περιοχές θέλει να χαρακτηριστούν Τουριστικές ΕΩΣ ΤΙΣ 30-6-2009.
Με το με αρ. πρωτ.128/8-5-2009, η Νομαρχία Φωκίδας ενημερώνει τους Δήμους και τους ζητά απάντηση μετά από Δημοτικό Συμβούλιο έως 31-5-2009. Συνολικά σε μόνο 22 μέρες από την υπογραφή του εγγράφου.
Οι δήμοι Βαρδουσίων, Γραβιάς, Ευπαλίου, Ιτέας, Καλλιέων, Παρνασσού και Τολοφώνας απαντάνε ότι μετά από ομόφωνες αποφάσεις των Δ.Σ. θέλουν όλος ο Δήμος να χαρακτηριστεί Τουριστικός. Το Λιδορίκη απαντά ότι δεν ενδιαφέρεται . Η Δεσφίνα (Ματζώρος) δεν χρειάζεται να απαντήσει γιατί είναι ο μόνος Δήμος της Φωκίδας που έχει συντάξει Δημοτικό Χωροταξικό και έχει ξεκάθαρες προθέσεις. Δεν απαντούν οι Δελφοί (Καλτσής), το Γαλαξίδι (Αγγουράς) και Άμφισσα (Ασημακόπουλος).
Η «υπεύθυνη επιστήμονας» αναπτυξιακού σχεδιασμού Κα Αγγελική Σουλτανιά (;;;;;;;) που έχει οριστεί από τον «υπεύθυνο» Νομάρχη κ. Φουσέκη ως ικανή για αυτή την σοβαρότατη θέση, εισηγείται με το με αρ. πρωτ. 483/6-7-2009 έγγραφο, (ήδη καθυστερημένα για το Υπουργείο Τουρισμού) στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την αναβολή του θέματος «…προκειμένου να απαντήσουν και οι άλλοι Δήμοι στα έγγραφά μας καθότι το θέμα είναι σημαντικό για τον νομό.». Πώς συμπέρανε η «μεγάλη επιστήμονας» ότι πρέπει να αναβληθεί το θέμα; Το έγγραφο του Υπ. Τουρισμού δεν έλεγε πουθενά απάντηση για όλο τον νομό ή τίποτα; .(η εισήγηση επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου).
Αντιγράφουμε απόσπασμα από την επίσης πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση «ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ» της 23-11-2010. «Στις 15 Ιουλίου 2009 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο κος Φουσέκης ζητάει αναβολή στην λήψη αποφάσεως για το ποιες περιοχές της Φωκίδας θα προτείνει για τουριστικές, δηλώνοντας ότι δεν έχουν απαντήσει όλοι και ότι θα ζητήσει διευκρινίσεις γιατί « … τι σημαίνει τουριστικός τόπος…, τι σημαίνει αυτό το έγγραφο ,γιατί μπορεί να πάρουμε αποφάσεις μη αναστρέψιμες …»! Γνώριζε όμως ότι ο Νομός Φωκίδας είχε ήδη χαρακτηριστεί όλη μεταλλευτική περιοχή από το “Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τη Βιομηχανία” που είχε ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Έτσι όποια περιοχή του Νομού δεν χαρακτηριζόταν ΚΑΙ τουριστική θα επέλεγε ξεκάθαρα μόνο εξορύξεις για πάντα. Εν τέλει, το πραγματικό και σημαντικό έργο που παρήγαγε ο κ. Φουσέκης είναι να είναι σήμερα όλος ο Νομός Φωκίδας ξεκάθαρα χαρακτηρισμένος ως «μεταλλευτικός» και αορίστως «τουριστικός», τοπικά κάπου γύρω από τους Δελφούς. Ευτυχώς οι Νόμοι αυτοί θα ξανασυζητηθούν τον Δεκέμβριο (αναβλήθηκε για τον Μάρτιο) πριν οριστικοποιηθούν (αλλαγές μόνο με τη βοήθεια πραγματικών Τοπικών Αρχόντων, αν έχουμε). Μέχρι σήμερα η Νομαρχία δεν έχει δηλώσει ποιές περιοχές θα θέλαμε τουριστικές. Αυτό που κατάλαβε ο Νομοθέτης είναι «ΚΑΜΙΑ».
Θα συμπληρώσουμε εδώ και κάποια επιπλέον στοιχεία. Δύο μέρες μετά από το προαναφερόμενο Ν.Σ., στις 16-7-2010, ο Δήμος Άμφισσας (Ασημακόπουλος) στέλνει μυστηριωδώς την δική του καθυστερημένη και εκπρόθεσμη απάντηση (το έγγραφο επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου) που λέει οτι το έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού δεν είναι πλήρως ενημερωτικό και ζητάει αναλυτικότερη ενημέρωση από τον Νομάρχη ή τον Πρόεδρο του Ν.Σ.
Στις 21-7-2010, ο Νομάρχης υπογράφει την απάντηση του Νομού Φωκίδας για το ποιες περιοχές θέλουμε να χαρακτηριστούν τουριστικές (το έγγραφο επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου) και λέει ότι δεν στάθηκε δυνατή η λήψη απόφασης « διότι ΔΕΝ έλαβαν σχετική απόφαση όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του νομού, ζητώντας διευκρινίσεις και πλήρη ενημέρωση …». Στη συνέχεια, ζητάει να του πουν εγγράφως τα θετικά και τα αρνητικά του χαρακτηρισμού ενός τόπου ως τουριστικού για να ενημερώσει με την σειρά του τους Δήμους. Επισημαίνει δε ότι ενδιαφερόμαστε για το αν το «τουριστικό» δημιουργεί προβλήματα σττις επιδοτήσεις αγροτών, κτηνοτρόφων, βιοτεχνιών κ.λ.π..
Για όσους έχουν πάθει σύγχυση (εμείς πάθαμε όταν τα πρωτοείδαμε) θα κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις:
-Όταν ο κ. Φουσέκης ζητούσε αναβολή, οι Δήμοι που δεν είχαν απαντήσει ήταν Δελφών, Γαλαξιδίου και Άμφισσα. Η Δεσφίνα είχε το Δημοτικό Χωροταξικό και ο κ. Φουσέκης το ήξερε πολύ καλά από τον κ. Ματζώρο. Θα μπορούσε να απαντήσει για τους 9 Δήμου και εάν ζει στην περιοχή, θα μπορούσε να αναλάβει τις ευθύνες ενός Νομάρχη, όπως επικαλείται σήμερα ότι κάνει για τις εξορύξεις, και να απαντήσει και για τους Δελφούς και το Γαλαξίδι. Για 11 στους 12 Δήμους. Δεν το έπραξε όμως.
-Όταν ο Κος Φουσέκης περνούσε την αναβολή στο Ν.Σ., κανένας Δήμος δεν είχε ζητήσει διευκρινίσεις. Μόνος του επικαλέστηκε αυτόν το λόγο. Να λέει ψέματα ότι οι Δήμοι δεν απάντησαν γιατί ήθελαν διευκρινίσεις ή είναι συντακτικό λάθος; Γνωρίζουν οι Σύμβουλοί του αν ο κ. Φουσέκης λέει συχνά ψέματα; Όλοι οι Δήμοι είχαν απαντήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μόνο η Άμφισσα, της οποίας ήταν Δήμαρχος για 8 χρόνια, εκκρεμούσε και σαφώς δεν ήταν λόγος αυτός να αναβάλει συνολικά την απάντηση στο τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ανεργία, φτώχεια και πείνα.
-Το έγγραφο του κ. Ασημακόπουλου εκ των υστέρων, πιθανολογεί για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ότι στάλθηκε, μετά από προτροπή, για να υπάρχει και να δικαιολογεί μεθοδευμένους χειρισμούς και όχι γιατί ο κ. Ασημακόπουλος ξύπνησε ξαφνικά και νοιάστηκε για το αν θα χαρακτηρίσει την Άμφισσα τουριστική. Είχε πολύ χρόνο κατά τον οποίο αδιαφόρησε για το γεγονός .
-Στα Εθνικά Ειδικά Χωροταξικά που είχαν γίνει ήδη Νόμος του Κράτους, υπήρχαν όλες οι απαντήσεις για το τι σημαίνει τουριστικός τόπος. Δεν χρειαζόταν να ρωτήσει. Θα μπορούσε απλά να διαβάσει. Σε αυτά είναι ξεκάθαρο ποιες είναι «συγκρουόμενες δραστηριότητες». Στο ενδιαφέρον του για σύγκρουση τουρισμού με αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Σε κάθε Ειδικό Χωροταξικό που είχε στην διάθεσή του, υπάρχουν συγκεκριμένα κεφάλαια για συγκρουόμενες δραστηριότητες, τα βρίσκει εύκολα ο καθένα, και σε αυτά η μόνη σύγκρουση που αναφέρεται είναι αυτή του τουρισμού με τις εξορύξεις και την βιομηχανία. Αυτό δηλαδή που ο κ. Φουσέκης και οι άνθρωποί προσπαθούν με πείσμα και κάθε μέσω να προωθήσουν για όλο τον Δήμο Δελφών. Και πιο ξεκάθαρο αποδεικτικό στοιχείο τέτοιας πρόθεσης είναι να ψηφίζεις μετά μανίας ανάλογες ΜΠΕ και να αγνοείς τα καθήκοντά σου ως επόπτης και τιμωρός των παραβάσεων των Νόμων από τις εταιρίες εξόρυξης.
Στην συνέχεια ,αγνοώντας αυτούς «…που πεθαίνουν από την πείνα και μαστίζονται από την ανεργία και φτώχεια» ,εγκατέλειψαν το θέμα και μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα από αυτά που ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν.
Σήμερα, σταθεροί στην ίδια κατεύθυνση θαψίματος του τόπου, στην εξυπηρέτηση των «μυστηριωδών» προσωπικών σκεπτικών τους, επιμένουν με μανία σε κάτι που όχι μόνο δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, αλλά το κάνουν κατά παράβαση κάθε λογικής.
Εγκληματικά για τον τόπο και ανεύθυνα, ο κ. Φουσέκης και ο κ. Μανδρέκας, έκαναν ότι μπορούσαν για να θάψουν με συγκεκριμένες πράξεις τους (και με την επιλεκτική απραξία τους) τον τόπο. Προώθησαν σοβαρά το θάψιμο μίας αναπτυξιακής προοπτική που μπορεί να σώσει «..τους ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα και μαστίζονται από την ανεργία και φτώχεια» στην περιοχή. Και εξακολουθούν να προσπαθούν στην ίδια κατεύθυνση μέχρι εσχάτων.
Αν δεν δώσουν πειστική απάντηση σε αυτά, είναι επικίνδυνα ανίκανοι ή επικίνδυνα πολιτικά απατεώνες. Η ανάρτηση αυτή θα μείνει ως μάρτυρας ότι όλοι ήξεραν. Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλου θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το μέλλον τους στην κοινωνία και στον τόπο που υποτίθεται ότι υπηρετούν από τα αξιώματα που κατέχουν.
...Περισσότερα εδω
http://delphikomellon.blogspot.com
0 Απαντήσεις για... for “ Κάπου στο κέντρο της χώρας, στον Δήμο των Δελφών...”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.